Hírek

32. Burgenlandi Tűzoltónap és 2. Felsőőri Tűzoltó Vásár
2019. november 12. 11:01
A Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Szövetség 2019. november 9-én tartotta a 32. Burgenlandi Tűzoltónapját. Az MTSZ-t az eseményen Schillinger Norbert ny. tű. alezredes, a szövetség irodavezetője képviselte.

Az eseményre a Felsőőri Vásár (Oberwart Messe) területén került sor. A tűzoltónapon részt vett a nagyszámú meghívott mellett Albert Kern az Osztrák Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Alois Kögl burgenlandi tűzoltóparancsnok is. A parancsnok úr beszámolt az elmúlt 3 év legfontosabb szervezeti és pénzügyi adatairól, eseményeiről, valamint beszélt a 2020. január 1-én életbelépő új burgenlandi tartományi tűzoltósági törvényről is. (Ausztriában tartományonként külön szabályozzák a tűzoltóságokat.)

A rendezvény zárása előtt a parancsnok úr elismeréseket adott át több burgenlandi illetve a többi tartományból érkezett meghívott részére.

A Tűzoltónap a három napos Felsőőri Tűzoltó Vásár középső napjára esett, így a résztvevők megtekinthették a tűzoltó vásárt. A vásár felhozatalára jellemző, hogy a kiállított járművek között megtalálhatóak voltak a Mercedes, Iveco, MAN tűzoltó gépjárműfecskendői, valamint egy Scania Bronto Skylift is. A felszerelésgyártók is igen szép számmal képviseltették magukat a vásáron a védőfelszerelésektől a ruházaton keresztül, a málházott eszközökön át a tűzoltó emléktárgyakig mindent meg lehetett találni.

A galériában látható első két képet köszönjük Garai Antal fotósnak.


 

Kapcsolódó képek:

32. Burgenlandi Tűzoltónap és 2. Felsőőri Tűzoltó Vásár 32. Burgenlandi Tűzoltónap és 2. Felsőőri Tűzoltó Vásár 32. Burgenlandi Tűzoltónap és 2. Felsőőri Tűzoltó Vásár
>>> További képek a galériában <<<