Hírek

Árvízi mentésre felkészítő verseny
2019. szeptember 17. 12:55
Az árvízi mentés volt a középpontban azon az ausztriai versenyen, amely 2019. szeptember 14-én zajlott, és amelyen az MTSZ küldöttsége is részt vett.

A versenyt az aprócska falu, Ach an der Salzach önkéntes tűzoltósága szervezte. A cél az, hogy a csapatok a sebes sodrású Salzach folyón – Németország és Ausztria közös határfolyóján – csónakkal a kijelölt pályán végighaladjanak, ezáltal gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek a folyami mentésről.

A Wanghausen-kastélynál megrendezett ünnepi megnyitón Albert Kern, az Osztrák Tűzoltó Szövetség elnöke mondott beszédet. Ez követően közel 300 osztrák önkéntes és egy bajor csapat indult női, férfi, egyéni és páros versenyben. A résztvevőknek a kijelölt pályán felfelé, rudakkal irányítva kellett haladniuk, majd megfordulva végigevezniük. Mindenkinek komoly kihívásokkal kellett szembenéznie: bár a csapatok többsége 5-6 perc alatt teljesítette a távot, voltak balszerencsés indulók, akik vízbe estek.

A verseny mögött meghúzódó koncepció, hogy amikor Ausztria gyors sodrású folyói egy-egy hatalmas esőzés következtében kilépnek a medrükből, az elöntött területeken – a különféle akadályok miatt – motorcsónakok nem használhatók a mentéshez, így csak a jól bevált, „hagyományos csónakos” mentési mód marad.

A rendezvényen a Magyar Tűzoltó Szövetség mellett a Német és a Horvát Tűzoltó Szövetség is képviseltette magát.

 


 

Kapcsolódó képek:

Árvízi mentésre felkészítő verseny Árvízi mentésre felkészítő verseny Árvízi mentésre felkészítő verseny
>>> További képek a galériában <<<