Beavatkozások 2019. márc. 18–24.
2019. március 26. 10:03
Összeállításunkban Pest, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyei beavatkozásokat mutatunk be a múlt hétről.

Komárom-Esztergom megye

Nagy területen égett az aljnövényzet Tárkány külterületén

Mintegy kétszázötven méter hosszan, öt méter szélességben égett a gaz és az aljnövényzet Tárkány külterületén március 20-án. A győri, kisbéri és komáromi hivatásosok mellett a nagyigmándi és ácsi önkormányzati tűzoltók, valamint a tárkányi és a bábolnai önkéntes tűzoltók is részt vettek a tűz megfékezésében.

Fotó: Tárkány ÖTE

Sűrű nap a Bana ÖTE számára

2019. március 21-én a Bana ÖTE tagjai hajnali 1:13-kor a Bábolna - Ölbői út mellett aljnövényzet tűznél kezdtek, 18:48-kor ezt követte a Bana-Rétalap összekötő út melletti aljnövényzet tüze, majd 23:43-kor Bábolna és Bana között kiütött aljnövényzettűzhöz vonultak.

Fotó: Bana ÖTE / Facebook

Győr-Moson-Sopron megye

2019. március 21-én 15:17 perckor érkezett riasztás, hogy nagy területen ég a hegyoldal Győrújbarátnál, a Lila hegy környékén. A tűz helyét pontosabb információ híján az egységek próbálták behatárolni füst alapján. Végül Nyúl és Győrújbarát határán, a körzeti megbízottak tájékoztatásával sikerült a helyszínt pontosítani.

A győrújbaráti önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Fotó: Győrújbarát ÖTE / Facebook

Pest megye

Családi ház lángolt Dunavarsányban

Március 20-án kapta a jelzést a Délegyházi-Dunavarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy Dunavarsányon egy családi ház melléképülete ég. Az önkéntesek két fővel a szigetszentmiklósi hivatásosok kiérkezéséig megkezdték az oltást, és kihoztak az épületből három PB-gázpalackot. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Délegyházi-Dunavarsányi ÖTE / Facebook

Száraz aljnövényzet égett Abony és Cegléd között

Száraz aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mellett március 24-én délután Cegléd és Abony között. Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, mert egyszerre egy időben, de különálló helyszíneken égett a növényzet. A lángokat a ceglédi, nagykátai, monori, szolnoki hivatásos és a farmosi, tápiószelei, jászalsószentgyörgyi, jászboldogházai, zagyvarékasi önkéntes tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűzoltás ideje alatt szünetelt a vasúti forgalom a két település között.

Fotó: PMKI Cegléd HTP

Lakástűz Ráckevén

Március 19-én kapta a riasztást a Kis-Sziget ÖTE, hogy Ráckevén egy lakóház ég. Mire a helyszínre értek, a lakóház belseje teljes terjedelmében, a tetőszerkezet pedig részben már égett. A helyszínen lévő egységek a tüzet 4 sugárral oltották el.

Fotó: Kis-Sziget ÖTE / Facebook

Fejér megye

Egy négy méter átmérőjű és négy méter mély vermet betonelemekkel és fagerendákkal fedtek le Igar, Dádpuszta területén. A fedőelemek egy ember alatt beszakadtak március 21-én, aki a verembe zuhant. A katasztrófavédelem részéről a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók vonultak segítséget nyújtani. A tűzoltók kiérkezésekor egy barlangász már a sérült mellett volt. A gyors felderítés során kiderült, hogy a fedőelemek és a verem tégla falazata instabil, ezért első feladatként a sérültet kellett biztonságba helyezni a mélyben. Egészségügyi ellátása és mentőhordágyra történő rögzítését követően a sérültet kimentették, a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba. A tűzoltók a vermet deszkapallókkal lefedték és kordonszalaggal körbekerítették.

Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság