Honlapunk és Facebook-oldalunk látogatottsága
2018. november 07. 08:33
Az MTSZ honlapja továbbra is meglehetősen nagy érdeklődésre tart számot: idén eddig több mint 28 ezer látogató böngészett minket, 65 ezer oldalmegtekintést generálva.

Alapadatok

2018-ban összesen 28 267 látogató kereste fel a honlapot, 35 823 alkalommal, 65 596 oldalmegtekintést generálva. Ez érdekes átalakulás a korábbi adatokhoz képest: tavaly összesen 12 646 látogatónk volt, összesen 22 953 alkalommal néztek meg minket, viszont 71 934 oldalmegtekintést generáltak. Mindezt röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy míg tavaly jóval kisebb közönség aktívabban böngészte honlapunkat, addig idén szélesedett felhasználói bázisunk, akik ugyanakkor kevesebb aktivitást fejtenek ki (vagy célzottabban böngészik a tartalmat).

Érthető módon a forgalom harmada a kezdőoldalon (tehát a tuzoltoszovetseg.hu címen) landol, de az összes megtekintés 7%-a egyenesen a Hírek szekcióra irányul. Nem meglepő, hogy a harmadik legnépszerűbb tartalom, és egyben messze a legnépszerűbb hír (1827 oldalmegtekintéssel) az idei ÖTE pályázat megítélt összegeit tartalmazó hírünk volt.

Felhasználók számának változása (2018)

Terminológia

• látogató: a Google Analytics értelmezése szerint az a személy, aki valamilyen interakcióba lépett az adott weboldallal.

• alkalom (munkamenet): egy adott látogató által egy adott intervallumon belül a honlapon végzett tevékenység. Harminc perccel az utolsó interakció után a munkamenet lezártnak minősül. Így ha ugyanazon látogató délelőtt 9 és este 8 órakor felkeresi a honlapot, az két munkamenetnek számít.

• oldalmegtekintés: megtekintett oldalak összesített száma. Egyetlen oldal többszöri megtekintése többször számít.

Érdekesség: TOP3 külföldi megtekintés

Mint minden honlapon, a tuzoltoszovetseg.hu-n is jelentős, külföldről érkező forgalom regisztrálható. Ezek jó része – fogalmazzunk így – eltévedt kattintás, ahogyan az az egy-két másodperces honlapon eltöltött időtartamokból is leszűrhető. Vannak azonban olyan helyek, ahonnan viszonylag kevés találat érkezik, azok munkamenete viszont meglepően hosszú – magyarán szólva ezekből az országokból kevesen, de hosszú ideig böngészik az oldalt. A TOP3-as lista:

1.    Csehország (21 látogató összesen 7:25 perc)
2.    Belgium (2 látogató, összesen 7:10 perc)
3.    Dél-Korea (4 látogató, összesen 5:03 perc)

Facebook-oldalunk 2017. márciusi indulása óta ütemesen bővül: immár átléptük a 800 oldalkedvelőt és a -követőt

Tavaly márciusban indítottuk útjára Facebook-oldalunkat, ahol időközben 314 poszt olvasható. Ahogyan a grafikonon is látszik, egyre növekvő ütemben nőtt követőink (jelenleg: 851 fő) és kedvelőink (jelenleg: 837 fő) száma. Természetesen egy Facebook-oldal sikerességét nem csak azon lehet lemérni, hogy hányan követik aktívan – az is érdekes lehet, hogy az egyes posztok hány megjelenést* értek el.

Követők az MTSZ Facebook-oldalán (2017. márc. 10. – 2018. nov. 5.)

Kedvelők az MTSZ Facebook-oldalán (2017. márc. 10. – 2018. nov. 5.)

Ebből a szempontból a legelső helyet az idei MTSZ szakmai napokkal kapcsolatos kiírás szerezte meg: ez a poszt 15 500 elérést generált, 120 reagálással (kedvelés, hozzászólás, megosztás), valamint 1622 kattintással (megtekintés ill. átkattintás a honlapra).

A második helyezés pedig Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnökének Országos Tűzoltó Nap alkalmából közzétett köszöntőjét illeti, 14 400 eléréssel, 471 reagálással (kedvelés, hozzászólás, megosztás) és 639 kattintással (megtekintés ill. átkattintás a honlapra). (Külön érdekesség ennek kapcsán, hogy az egy évvel azelőtti köszöntő még csak 248 elérést és 25 reakciót generált.)

A harmadik pedig az idei ÖTE-pályázat eredményeit közzétévő poszt 10 645 eléréssel, 151 reagálással (kedvelés, hozzászólás, megosztás) és 657 kattintással (megtekintés ill. átkattintás a honlapra).

Ahogyan az a lenti grafikonon is látható, május 1-jén kiugróan magas volt az elérések száma – ezen is jól mérhető, hogy a tűzoltó napi köszöntő rövid idő alatt jutott el sok emberhez. Egy ugyanilyen kiugrás látszik május 22-én is, ami nem konkrét poszthoz kapcsolódik, hanem az addigiak között oszlik el. A szeptemberi adatoknál látható elérések java része azonban egy konkrét poszthoz (az MTSZ szakmai napokhoz) köthető.

Az elérések változása hónapokra bontva (2017. márc. 10. – 2018. nov. 5.)

A honlapon lezajlott reakciók változása hónapokra bontva (2017. márc. 10. – 2018. nov. 5.)

Köszönjük követőinknek, olvasóinknak és minden érdeklődőnknek, és bízunk benne, hogy továbbra is érdemesnek tartanak minket a figyelemre!

*Megjelenés: „Azoknak a száma, akik hagyták, hogy az oldalad valamelyik bejegyzése megnyíljon a képernyőjükön” (Facebook-magyarázat)