Hírek

Százharminc éves a Banai ÖTE
2018. november 05. 09:24
2018. október 27-én ünnepelte fennállásának 130 éves jubileumát a Banai ÖTE. Az eseményen jelen volt Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke is.

Számos elismerés gazdára talált az október 27-i ünnepségen, amelyet a banai önkéntesek tiszteletére rendeztek. Dobson Tibor tű. ddtbk., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke úgy fogalmazott: ez a hivatás a hitre, akaratra és a tudásra épül – hinni kell a hivatásban, akarni kell a fejlődést és tudni kell a szakmai fogásokat.

– Ezért is mondták korábban, hogy egy településnek három fontos épülete van: templom a hitnek, iskola a tudásnak és tűzoltóság a biztonságnak – tette hozzá Dobson Tibor.

Takács Krisztián, a banai egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, azért gyűltek össze, hogy visszaemlékezzenek egy kicsit a múltra és előre tekintsenek a jövőbe. Horváth Márta, a település polgármestere hozzátette: az egyesület történelmi múltra tekint vissza, melyet olyan emberek alkottak és alkotnak, akik a segítségért nem várnak köszönetet, nem hivalkodnak, csak csendben teszik a dolgukat.

Elismerés a jó munkáért

Szolgálati emlékérmet vett át Dobson Tibortól és Ágoston Gábortól, Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnökétől

  • 20 éves szolgálatáért Ágoston Eszter és Nagy Iván,
  • 25 éves szolgálatáért Ágoston György, valamint
  • 30 éves szolgálatáért Takács Krisztián.

Tűzoltó gépjárművet és felszereléseket ikaptak

A jelenleg Franciaországban élő Szilvási Lajosnak köszönhetően leselejtezett, de jó minőségű tűzoltó-felszerelések érkeztek hazánkba, így a megyei önkéntesekhez is. Egyebek közt ruházatot, sisakokat és robbanásbiztos lámpákat is kaptak a megyei szervezetek. A szintén beérkező három, jó állapotú tűzoltó gépjármű közül az egyik a banai önkéntesekhez került. Az ünnepségen Pozsgai Csaba plébános áldotta meg a gépjárművet, majd Ágoston Gábor mutatta be azt.

Fotók: Bana ÖTE


 

Kapcsolódó képek:

Százharminc éves a Banai ÖTE Százharminc éves a Banai ÖTE Százharminc éves a Banai ÖTE
>>> További képek a galériában <<<