Hírek

Beavatkozások 2018. okt. 1–7.
2018. október 08. 08:57
Számos múlt heti beavatkozásról kaptunk hírt: Pest, Vas, Komárom-Esztergom és Somogy megyében is aktívak voltak a tűzoltók.

Pest megye

 

Szoba égett Bugyi településen (okt. 1.)

 

Berendezési tárgyak, ruhaneműk kaptak lángra október 1-jén délelőtt Bugyi településen, egy családi házban. A dabasi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták és szellőztették át az épületet. A tűz a szobából nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt.

 

Fotó: PMKI Dabas HTP

 

 

Hétvégi házak égtek Szigetszentmiklóson (okt. 2.)

 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres hétvégi ház okt. 2-án délelőtt Szigetszentmiklóson, a Zöldbéka utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tűz átterjedt a szomszédos épületre is, ami szintén teljes egészében égett, személyi sérülés nem történt. A szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos, valamint a délegyházi önkéntes tűzoltók öt vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP

 

 

 

Kisebb robbanás Szigetszentmártonban (okt. 4.)

 

Kisebb robbanás történt csütörtökön délután egy családi ház melléképületében Szigetszentmártonban, a Kossuth Lajos utcában. A meghibásodott gázkazán gőz tágulás következtében felhasadt, a detonáció miatt a falról lerepült és az amúgy is aládúcolt épület kitámasztását kiütötte. A megsérült alátámasztás miatt az épület veszélyessé vált. A kis-szigeti önkéntes, a ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a melléképületet, a megsérült dúcolást kijavították, majd biztosították a helyszínt.

 

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTTP

 

 

 

 

Három személyautó ütközött össze Tápiószelén (okt. 7.)

 

Három személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt Tápiószelén, a Bartók Béla úton. Az ütközés következtében egy ember a roncsba szorult, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A tápiószelei önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók a beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadították, a mentőknek átadták, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A balesetben két ember szenvedett súlyos sérüléseket, őket a mentők kórházba szállították.

 

Fotó: PMKI Nagykáta HTP

 

 



 

Vas megye

 

Baleset Kissomlyónál (okt. 4.)

 

Az árokba csapódtak az autók Kissomlyónál Egy utánfutós személyautó és egy másik gépjármű frontálisan ütközött a 84-es főúton Kissomlyó közelében szerdán délután. Az ütközést követően a járművek az árokba csapódva álltak meg. Mindkét autóban két-két ember tartózkodott, akik közül balesetben hárman sérültek meg. Őket a mentők kórházba szállították. A sárvári hivatásos, a jánosházi és az egyházashetyei önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították a baleset következtében összeroncsolódott járműveket, valamint segítséget nyújtottak a mentőknek a sérültek kiemelésében és mentőautóba való elhelyezésében. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől.

 

Fotó: Sárvár HTP

 

 



 

Komárom-Esztergom megye

 

Tűzeset Oroszlányban (okt. 3.)

 

A tegnapi napon két alkalommal volt szükség tűzoltói beavatkozásra Komárom-Esztergom megyében. Berendezési tárgyak égtek egy tízemeletes társasház pincéjében Oroszlányban, a Népekbarátsága utcában szerda délután. A tűzesethez a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a mintegy öt négyzetméteren keletkezett lángokat. A tűz következtében az épületet összekötő csatornarendszeren az épület lépcsőháza füsttel telítődött meg, ezért az egységek a beavatkozás idejére az épületből mintegy húsz főt kísértek biztonságos helyre.

 

Fotó: Oroszlány ÖTP

 

 

Műszaki mentés (okt. 3.)

 

Két személygépjármű ütközött a 1104-es mellékútnál Tinnye térségében szerda este. A baleset következtében egy fő könnyebben sérült, az eset forgalmi akadályt képezett. A műszaki mentéshez a bajnai hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek áramtalanították a járműveket, majd segítséget nyújtottak a helyszín biztosításában, a forgalmi akadályt megszüntették.

 



 

Somogy megye

 

Tűz Somogyváron (okt. 1.)

 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres melléképület és a közelben álló kukoricatároló Somogyváron, a Besliahegy úton hétfőn. A marcali hivatásos, valamint a somogyvári és öreglaki önkéntes tűzoltók négy vízsugárral határolták körül a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább. Az eset során senki nem sérült meg.

 

Fotó: Marcali HTTP