Képzés a Vajdaságban
2018. május 24. 16:19
2018. május 19-ére egynapos képzést szervezett a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat a Magyar Tűzoltó Szövetség segítségével.

Magyarországról Nyers István nyugalmazott tűzoltó alezredes és Lantos József tűzoltó őrnagy tartottak tartalmas és hasznos előadásokat mezőgazdasági tüzek megelőzéről és oltásáról, valamint légzőkészülékek használatáról. Pobeda és környéke 95%-ban mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó terület, ezért esett a szervezők választása erre a témakörre. A résztvevők meghallgathatták a talpon álló kalászosok, a raktározott szálas takarmány, a szemes takarmány, a raktárépületek, az ólak és istállók, valamint a gabonatározók, silók tüzeinek megelőzéséről, oltásáról, illetve az állatok mentéséről tűzeset alkalmával.

Légzésvédelemből elméleti és gyakorlati oktatás is volt.

48 tűzoltó vett részt a képzésen, összesen 18 ÖTE-től Vajdaság különböző területeiről. Érdekessége volt a napnak, hogy a helyi tűzoltók képzés közben kaptak riasztást egy rövidzárlat miatt kigyulladt raktárról. Köszönhetően a gyors reagálásnak, nem történt jelentős anyagi kár, gyorsan megfékezték a tüzet a délvidéki tűzoltók egy közös akcióban.