Hírek

VI. Bögözi Önkéntes Tűzoltó Nap
2017. május 24. 10:39
2017. május 12-15. között zajlott Erdélyben, a Hargita megyei Bögöz községben a VI. Bögözi Önkéntes Tűzoltó Nap. Az MTSZ-t Kurgyis János, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke képviselte.

Az eseményen a magyarországi delegációban részt vett még Lévai Kálmán, a Karcagi Diáktűzoltó Szövetség elnöke és Ecsedi Sándor László, a JNSZ Megyei Tűzoltó Szövetség tagja. 

Az ünnepségen ott voltak a helyi polgármesteri hivatal vezetői és egyházi vezetők, valamint a meghívott kb. tíz önkéntes tűzoltó egyesület és Székelyudvarhely hivatásos tűzoltósága, továbbá a Hargita Megyei Tűzoltó Szövetség és az Erdélyi Tűzoltó Szövetség elnökei is.

Bögöz önkéntesei hat évi munkával hozták rendbe a szertárépületet és a felszereléseiket; bevetéseiken, szakszerű segítségnyújtásaikkal kivívták a helyi lakosság elismerését. Ezt az is jól mutatja, hogy a rendezvényen több mint 10 gépjárműfecskendő nagy számú helyi érdeklődő előtt vonult fel. 

A község önkormányzata Lévai Kálmánnak (aki egyben az MTSZ korábbi alelnöke) díszpolgári címet adományozott. A magyarországi delegáció sem maradt adós az elismerésekkel: a bögözi önkéntesek az MTSZ oklevelét, Szali Mózes pedig Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet kapott.

 


 

Kapcsolódó képek:

VI. Bögözi Önkéntes Tűzoltó Nap VI. Bögözi Önkéntes Tűzoltó Nap VI. Bögözi Önkéntes Tűzoltó Nap
>>> További képek a galériában <<<