Hírek

Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Somogyban
2016. december 07. 08:50
Hagyományosan Igalban, december 2-3-án zajlott az önkéntes tűzoltó parancsnoki fórum és továbbképzés a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. Az MTSZ-t Kelemen Zsolt alelnök képviselte.

A fórumon az elméleti előadások mellett a gyakorlat és az újdonságok, illetve a távlati fejlesztési elképzelések is helyet kaptak. A negyvenöt résztvevő egy újdonságot, a Dacia Dusterből kialakított gyorsbeavatkozó gépjárművet tanulmányozhatott, melyet Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke mutatott be. 

Kelemen Zsolt előadásában kitért az önkétesek műszaki fejlesztésének fő kérdéseire, amelyben a kisebb egyesületeknek is meg kell teremteni a beavatkozás képességét. Ma már a tűzivíz rendszerek mellett kiemelkedő a magasnyomású oltás lehetősége, amely rendkívül víztakarékos és hatékony. Ebből kiindulva született egy megoldás, gyorsbeavatkozó gépjárműre. A Dacia Duster bemutatójával a parancsnokok egy újdonsággal és egyben a magasnyomású oltás előnyeivel és lehetőségeivel is megismerkedhettek. Az új fejlesztésű járművet a parancsnokok ki is próbálhatták.


 

Kapcsolódó képek:

Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Somogyban Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Somogyban Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Somogyban
>>> További képek a galériában <<<