Lakiteleki Tűzoltózenekar Lengyelországban
2016. augusztus 11. 13:38
A Magyar Tűzoltó Szövetség is támogatta a Lakiteleki Tűzoltózenekar részvételét a Lengyelországban megrendezett nemzetközi fúvószenekari versenyen. A lakitelkiek a kiváló harmadik helyezést és a legjobb külföldi zenekar díját is elnyerték.

A Magyar Tűzoltó Szövetség, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség és a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása tette lehetővé a Lakiteleki Tűzoltózenekar kiutazását a 2016. június 3-4. között megrendezett nemzetközi fúvószenekari versenyre. A több mint kétszáz jelentkező zenekarból kijutó lakitelkiek kiválóan szerepeltek a Bielsko Bialában és Kozy-ban megrendezett fordulón: harmadik helyezést értek el, mellette pedig a legjobb külföldi zenekarnak járó díjat is elvitték. A mindössze négy éve alakult zenekar ezzel a teljesítménnyel tizenhét rangos, hosszú évek óta működő, összeszokott csapat közül tűnt ki.

Fotók: Lakitelki Tűzoltózenekar

Beszámoló: Szőke Ferenc karmester