Hírek

XVII. Nemzetközi a IX. Kárpát-Haza és a VIII. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltók Versenye
2024. október 10. 11:30
Magyar Tűzoltó Szövetség Hagyományőrző Bizottságának segítségével megrendezésre került a XIII Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület szervezésében 2024. szeptember 29. Budapesten a XVII. Nemzetközi, IX. Kárpát-Haza és VIII. Visegrádi négyek Hagyományőrző Tűzoltó verseny.

A verseny számokban: 1 nap 6 ország, 19 település, 27 csapat, 189 versenyző, 68 futam, 33 dobogós, 7 különdíjas, 70 év korkülönbség (11-81 éves korig), 250 adag babgulyás, 18 kg kenyér, 27 kiosztott ajándékcsomag, 24 virágcsokor, 6 díjátadó, több száz néző, 300 perc versenyidő, több száz tűzoltó mosoly.

A szervezők szombaton fogadták a külföldi csapatokat és a szállásuk elfoglalása után (Aqua World) ki is kapcsolódhattak a csúszdaparkban majd zárásként egy vacsorával kedveskedtek számukra.

A vasárnap megrendezett versenyen számot kellett adni a csapatoknak babzsák dobásból, szögbeverésből, tűzoltó autó vízzel történő tereléséből.

A rendezvény zárásaként Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok Tűzoltósági Főfelügyelő a rendezvény fővédnöke, Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy a MTSZ elnöke, Csiga Gergely XIII. Kerületi Önkormányzat alpolgármestere, Dr Berki Imre múzeumigazgató, Kelemen Zsolt BTSZ elnöke, Laczikó Károly tűzoltó ezredes ÉPKK Kirendeltség vezetője által kiosztásra került a 11 kategória első három helyezettjeinek díjai illetve a XIII. Kerület önkormányzatának és az RS bútor áruház által felajánlott különdíjak. Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok a végén egy ajándék kosárral hálálta meg a XIII Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület elnökének Béresné Papp Szilvia asszonynak a hagyományok ápolásában nyújtott tevékenységét, méltatta a rendezvény fontosságát. Elmondta, hogy nagyon sikeresnek tartja az egyesület munkáját, aminek legnagyobb bizonyítéka a XVII. Nemzetközi, IX. Kárpát-Haza és VI. Visegrádi négyek Hagyományőrző Tűzoltó verseny ilyen színvonalú megtartása. Mert itt a kicsiktől a felnőttekig mindenki talált magának elfoglaltságot. Külön kiemelte a határon túlról érkezett tűzoltó bajtársak őszinte mosolyát és évek óta tartó elhivatottságukat a rendezvénnyel kapcsolatba.

Végszóként megköszönte a szervezőknek a rendezvényre kilátogató több mint ezer ember nevében a beletett energiát.

(beszámoló: Béres Ferenc)


 

Kapcsolódó képek:

XVII. Nemzetközi a IX. Kárpát-Haza és a VIII. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltók Versenye XVII. Nemzetközi a IX. Kárpát-Haza és a VIII. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltók Versenye XVII. Nemzetközi a IX. Kárpát-Haza és a VIII. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltók Versenye
>>> További képek a galériában <<<