Hírek

Összefoglaló a Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokságról
2024. július 16. 10:17
A kismotorfecskendő-szerelés mint technikai sport immár 13 éve biztosít lehetőséget a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók számára a megmérettetésre. A rendezvénysorozat eredetileg Nemes István balatongyöröki tűzoltó álma volt – ezt az álmot hívta életre, munkát, energiát és időt nem sajnálva az elmúlt 13 évben.

A versenysorozat még mindig nagy népszerűséggel bír, mind országos, mind a környékbeli, külhoni csapatok között. A Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével még mindig az egyik legtöbb résztvevőt megmozgató rendezvénysorozatról van szó.

A 2024-es bajnokság jelenleg félidőhöz ért, és elmondható: az eddigi négy futamban több, mint 65 nevezés, 130-nál több futam és a futamok közül több mint 20 ifjúsági fordulónál tart. Akárhogy is számoljuk, a 4 alkalommal megközelítően 1300 versenyző jelent meg a versenyhelyszíneken! Az idei évet toronymagasan vezetik a Váli (ff) Tűzoltók, mind a két (retro és modern) kategóriában. Nagyon jó látni, hogy kifejezetten sok fiatal, 18-25 éves csapattag vesz részt, szabadidejét feláldozva a versenyeken. Vannak olyan tűzoltóságok, akik férfi, női, és ifjúsági csapattal is képviselik vármegyéjüket. Ide tartozik a Lajosmizsei Zsarátnokkergetők (ff) Szikrák (nő) és 2024 év meglepetése a Hamupipőkék (ifi) 12-13 éves lányokból álló csapata, akik a negyedik fordulón dobogósok lettek a modern kategóriában.

A hátralévő 4 futam is nagy versenyeket hoz még a tabella tekintetében, a következő állomásnak Hegykő lesz a házigazdája. Ezt követően rendezik az év legjobban várt farádi futamát, ahol 24 óra leforgása alatt két verseny is zajlik. Az egyik nappal, ez a bajnokság futama, a másik éjjel, vaksötétben! A farádi verseny nagyon nagy érdeklődésre szokott számot tartani, a hatalmas kihívás ellenére. Hozzá kell tenni: a versenyhelyszíneken számtalan kísérő program szokta várni az odalátogatókat, mivel legtöbbször az önkormányzatok, vagy egyéb szervezetek is „rákapcsolódnak” a megrendezendő bajnokságokra.

Bízzunk abban, hogy ez a versenysorozat még nagyon sokáig részese lehet a tűzoltók életének, hiszen itt versenyzés mellett szakmai gyakorlás, és ami még ennél is fontosabb, közösségépítés is zajlik.

Reméljük azt is, hogy még nagyon sokáig lesz ereje és lehetősége Nemes Istvánnak és támogató csapatának a versenyek szervezésében, hogy még nagyon sokáig fogja tudni segíteni közreműködésével az MTSZ, és rohanó életünk közben lesz rá a kellő számú elhivatott kolléga, bajtárs, akik szabadidejüket nem nézve részt vesznek ezeken a rendezvényeken.

Kitartást, és jó egészséget minden hétköznapi hősnek, és támogató családjuknak egyaránt!

 

Beszámoló:

Koller Dániel
Lajosmizse ÖTP elnöke