Hírek

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatát
2024. július 15. 17:02
A BM OKF honlapján elérhető az önkéntes tűzoltó egyesületeknek megítélt összegeket tartalmazó lista.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben hatszázhuszonkilenc egyesület nyújtott be pályázatot több mint ötszázhúsz millió forint értékben. A támogatás egyebek mellett működési költségekre, gépjármű- és szertárfelújításra fordítható, valamint segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek.
A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúan egyetértettek.

A támogatásokra vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, annak értelmében az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 476,7 millió forint támogatásban részesülnek. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatások (szakfelszerelések, EDR rádiók) esetleges árváltozásához biztosít fedezetet.

A pályázók a megítélt támogatásból működési költségeikre, szertárépítésre és -felújításra, gépjármű- és technikaieszköz-felújításra fordíthatnak pénzt, más részéből maguk szerezhetnek be szakmai és egyéb eszközöket. Természetbeni támogatásként tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat vehetnek majd át a nyertesek.

 

A lista ide kattintva érhető el (a link a BM OKF honlapjára mutat).