Hírek

Beszámoló Burgenlandi Ifjúsági Tűzoltó Versenyről és az Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára delegált csapatok felkészüléséről
2024. július 12. 09:08
Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ausztriai Burgenlandban, Mattersburg településen a 49. Tartományi Ifjúsági Tűzoltó versenyt. Magyarországról erre a versenyre a Magyar Tűzoltó Szövetség delegálásával a Komárom-Esztergom Vármegyei Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány és fiú csapata utazott.

Bronz kategóriába indultak a magyar csapatok a versenyen. A leány csapat eredménye 1026,1 pont, az ifjúsági fiúk eredménye pedig 1027,93 pont lett. Ezzel az eredménnyel vendég kategóriában a fiúk az első és a lányok a második helyet szerezték meg.

A vértessomlói ifjúsági csapatok az olimpiai felkészülés keretében utaztak ki erre a versenyre. Ezután a következő hétvégén, 2024. július 13-án részt vesznek a Melinda-kupa sorozat nagycenki fordulóján, ez is kiváló lehetőség az éles versenyhelyzet gyakorlására.

Már hónapok óta azon dolgoznak a versenycsapatok, hogy minél jobb teljesítményt érjenek el a 2024. július 21-28. között megrendezésre kerülő olaszországi Ifjúsági Tűzoltó Olimpián, amelyet Trentino tartomány Borgo Valsugana városában szervez a CTIF Nemzetközi Szövetség. Erre a versenyre az MTSZ három ifjúsági tűzoltó csapatot delegál, amely csapatok a 2023. évi Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenyen elért helyezésükkel vívták ki a részvételi jogot.

A három kiutazó csapat: a Komárom-Esztergom Vármegyei Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány és fiú csapata, illetve Tolna Vármegyei Kurdi Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági fiú csapata. A magyar versenydelegációt 3 ifjúsági nemzetközi versenybíró is kiegészíti.

Sikeres versenyt kívánunk nekik! Hajrá magyar ifjúsági tűzoltók, hajrá Magyarország!

 

(a beszámolót és a fotókat köszönjük Schäffer Lászlónak)

 


 

Kapcsolódó képek:

Beszámoló Burgenlandi Ifjúsági Tűzoltó Versenyről és az Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára delegált csapatok felkészüléséről Beszámoló Burgenlandi Ifjúsági Tűzoltó Versenyről és az Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára delegált csapatok felkészüléséről Beszámoló Burgenlandi Ifjúsági Tűzoltó Versenyről és az Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára delegált csapatok felkészüléséről
>>> További képek a galériában <<<