Hírek

XI. Országos-Nemzetközi Kapocs-kupa
2024. május 29. 08:03
2024. május 11-én a Tótkomlósi Önkormányzati Tűzoltóság a Magyar Tűzoltó Szövetséggel egyetértésben megszervezte a XI. Országos–Nemzetközi Tűzoltó Kapocs-kupa Versenyt.

A versenyen összesen 10 Magyarországi, valamint 9 határon túli csapat vett részt.

Ezen a hétvégén ünnepelték a tótkomlósi tűzoltók fennállásuk 100. évét. Ezen neves évforduló alkalmából számos, látványos programmal készültek a házigazdák: szoboravatás, koszorúzás, ünnepi közgyűlés, kiállítás, könyvbemutató, felvonulás, műszaki mentési bemutató és Kapocs-kupa Verseny, mely 11 órakor vette kezdetét.

A rendezvényen megjelenteket Zsura Zoltán, Tótkomlós polgármestere, Nagy Sándor tűzoltóparancsnok és Schäffer László, az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője köszöntötte.

Árvai Imre, a XI. Kapocs-kupa versenyvezető helyettese és egyben vezetőbírója röviden ismertette a legfontosabb szabályokat és mindenkinek jó versenyzést kívánt.   A szerelés két versenypályán zajlott, digitális időméréssel. Az MTSZ képzett versenybírói felügyelték, hogy a szabályzat előírásainak megfelelően történt-e a feladat végrehajtása, munkájukat videóbíró segítette. Az öt fős csapatoknak minél rövidebb idő alatt, lehetőleg hiba nélkül kellett teljesíteni a feladatot. Ez a versenyforma izgalmas pillanatokat tartalmaz a verseny utolsó szakaszában, mert ekkor már kieséses alapon jutnak tovább a csapatok.

3 kategóriában zajlottak a versenyek:

 • ”A” korosztály korpont számítása nélkül női és férfi
 • ”B” korosztály korpont beszámításával férfi
 • Vegyes csapatok a férfikategóriában kerültek értékelésre

Kapocskupa eredmények:

Női „A” kategória

 1. Vértessomlói ÖTE II.
 2. Vértessomlói ÖTE I.
 3. Tótkomlós

Férfi „A” kategória

 1. Vértessomló ÖTE
 2. Abasár ÖTE
 3. Békéssámson ÖTE

Férfi „B” kategória

 1. Horgos I.
 2. Horgos II.
 3. Bácskossuthfalva I.

Az MTSZ vándordíját férfi és női kategóriában is a vértessomlóiak vehették át, a női I-es csapat a harmadik fordulóban 23,58-as idejű, hibátlan szereléséért, a férfi raj pedig szintén a harmadik fordulóban nyújtott 20,32-es, hibátlan teljesítményéért.


 

Kapcsolódó képek:

XI. Országos-Nemzetközi Kapocs-kupa XI. Országos-Nemzetközi Kapocs-kupa XI. Országos-Nemzetközi Kapocs-kupa
>>> További képek a galériában <<<