Hírek

Ifjúsági felkészítők képzése
2024. május 07. 10:08
Április 20-21-én zajlott a CTIF ifjúsági tűzoltó versenycsapatok felkészítőinek képzése. A rendezvény a Magyar Tűzoltó Szövetség támogatásával a Tűzoltóverseny Bizottság szervezésében zajlott.

Az oktatásnak a tatai edzőtábor adott otthont.

Ágoston Gábor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A képzésen 6 fő oktató és 10 megyéből 31 fő tanuló vett részt. A tematika részletesen foglalkozott a fiatalok megszólításának lehetőségeivel, csapattoborzás és csapatépítés módszertanával, CTIF ifjúsági versenyszabályzat ismertetésével.

Az elméleti oktatást mellett gyakorlati képzésben is részesültek a résztvevők. A versenypálya gyors és egyszerű felépítésével is megismerkedhettek. Az oktatók, akik egyben tapasztalt versenycsapat felkészítők is, rengeteg segítséget tudtak adni a leendő csapatvezetőknek. A legnagyobb népszerűségnek a különböző taktikai fogások és gyakorlati trükkök témakör örvendett.

A vasárnap délelőtti gyakorlati képzést a CTIF Ifjúsági Olimpiára készülő Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány csapat segítette.

A képzés végén a résztvevők kérdőívet töltöttek ki a hétvégi oktatás hasznosságának vonatkozásában. Mind az oktatók és mind a résztvevők pozitív véleményt fogalmaztak meg az oktatással kapcsolatban. Záróeseményként minden résztvevő oklevelet vehetett át az eredményes részvételért.

 

Beszámoló, fotók: Schäffer László