Hírek

Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság I. futam beszámoló
2024. május 02. 08:01
A 13. Országos Kismotorfecskendőszerelési Bajnokság első futama idén egy új helyszínen, Zsámbékon került megszervezésre.

A versenyre összesen 19 Anyaországi, valamint 11 határon túli, Felvidéki csapat regisztrált és jött el. Külön érdekesség, hogy felvidéki csapatok saját kategóriájukban is versenyeztek, a szlovák liga versenyszabályai szerint. Ebben a kategóriában összesen 22 futam került megrendezésre. Az Országos Kismotorfecskendő- szerelési Bajnokság szabályrendszerében a modern, és retro kategóriában  37 futam, így összességében 59 futam került megrendezésre.

A bajnokságban 3 ifjúsági csapat is részt vett, ők külön díjazásban részesültek. A  rendezvényt Kemény Ambrus,  Gárel Kata Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, a Tűzoltófelszerelések szoros együttműködésében szervezték és bonyolították le.

Délelőtt 10 órakor a megnyitón Nemes István, a bajnokság szervezője és versenybírója, valamint Horváth László, Zsámbék polgármestere köszöntötték elsőként a csapatokat. Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is megtisztelte az eseményt, és üdvözölte a megjelenteket. A házigazda Zsámbéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap egy sikeresen elnyert pályázati összegből egy automata defibrillátor készüléket vásárolt, melyet az esemény megnyitóján a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője Varga Erika hivatalosan átadott az egyesület elnökének Csepilek Istvánnak.

A verseny egy rövid eligazítást követően azonnal megkezdődött, modern, retro és tuning kategóriában, három pályán párhuzamosan versenyeztek a csapatok több, mint négy órán keresztül. A korszerű pályafelszerésnek köszönhetően az eredmények digitálisan, kerültek rögzítésre, így biztosítva az egyenlő és objektív feltételeket a versenyzőknek. A versenyszerelést szigorú szabályok és előírások szerint kell teljesíteni egy hét fős csapatnak, minél rövidebb idő alatt.

Mivel az esemény nyilvános volt, a versennyel párhuzamosan több programmal is készültek a szervezők, hogy az idelátogató érdeklődők se unatkozzanak. Volt ugrálóvár, büfé, habparti és természetesen sok tűzoltóautó, amibe a gyerekek beülhettek, megnézhettek. Délután a Zsámbéki és Bicskei önkormányzati tűzoltó egyesület tagjai  közösen egy roncsvágási bemutatót tartottak, ahol egy valós helyzetet szimulálva, látványosan mutatták be a tűzoltók, hogy hogyan dolgoznak együtt egy éles műszaki mentés során.

Az eredményhirdetésre ezt követően került sor, a csapatok felsorakoztak a pályán és izgatottan várták az eredményt, amiért több héten keresztül dolgoztak és gyakoroltak. Kategóriánként a dobogós helyezettek érmet és kupát kaptak az elért eredményért. Egy közös csoportkép után a csapatok fáradtan, de mosollyal az arcukon indultak útnak haza, hogy aztán a következő futamon ismét találkozzanak, barátkozzanak és megmérkőzzenek egymással.

 Összességében egy méltó megnyitó forduló volt a 13. Országos Kismotorfecskendő szerelési bajnokság életében. Az adatok szerint majdnem 1000 ember látogatott el a rendezvényre.. Köszönjük a lehetőséget a Magyar Tűzoltó szövetségnek, az összes megjelent csapatnak, a felvidékről érkező számos csapatot felvonultató barátainknak, és az összes segítőnek, akik mind hozzájárultak a rendezvény színvonalas megrendezéséhez.

Beszámoló, fotók: Nemes István

 


 

Kapcsolódó képek:

Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság I. futam beszámoló Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság I. futam beszámoló Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság I. futam beszámoló
>>> További képek a galériában <<<