Beavatkozások 2024. márc. 18–24.
2024. március 26. 08:01
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Csongrád-Csanád

Két autó ütközött hétfőn kora délután Szegvárnál, a 45-ös számú úton. A szentesi hivatásos és a szegvári önkéntes tűzoltók forgalomkorlátozás mellett rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. A balesetben egy ember megsérült.

Pest

Szalagkorlátnak ütközött, majd azon átesve négy méter mély árokba zuhant egy motoros hétfőn délben az 51-es főút 47-es kilométerénél, Dömsöd közelében. A helyi önkéntes és a ráckevei önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd a súlyos sérüléseket szenvedett motorost az árokból felhozták, a mentőszolgálat szakembereinek átadták. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

Vasúti sínekre hajtott és ott lerobbant egy személygépkocsi vasárnap délután Sződligeten, a Vasúti fasoron. Az üzemképtelen gépkocsi akadályozta a vasút forgalmát. A váci önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd csörlő segítségével levontatták a sínekről, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Tolna

Kigyulladt egy dízelüzemű kisteherautó tegnap este az M6-os autópálya 163. kilométerénél, a Pécs irányába tartó pályatesten, egy töltőállomás parkolójában. A bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg, a kifolyt motorolaj eltávolításáról a közútkezelő gondoskodott.

Teljes terjedelmében égett egy parasztház csütörtök reggel Zombán, a Hunyadi utcában. A tűzeset helyszínére a szekszárdi, a bonyhádi és a dombóvári hivatásos, valamint a zombai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, amelyek a százhúsz négyzetméteres ingatlan padlásterén nagy mennyiségben tárolt szalmabálákat is elérték. Az esemény során egy konyhai propánbutángáz-palack is felrobbant. A parasztház lakóját súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba.

Budapest

Tűzcsapnak ütközött egy gépkocsi kedden este Budapest második kerületében, a Frankel Leó úton. A rózsadombi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Lerakódott korom izzott egy székelyi családi ház kéményében tegnap kora este. A demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket. A ház fűtése más módon nem megoldott, így az ott élő két felnőtt és öt gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. Személyi sérülés nem történt, az esetről értesítették a kéményseprőket.

Lakóházat veszélyeztetett egy megdőlt fa Ibrányban, a Szőlő közben. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Komárom-Esztergom

Kigyulladt egy melléképület szerdán, kora délután Dágon, az Ady Endre utcában. A hetven négyzetméteres melléképület teljesen kiégett, és a lángok a többszintes családi ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett esztergomi, nyergesújfalui és bajnai hivatásos, valamint sárisápi önkéntes tűzoltók nyolc vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az áramszolgáltató mindkét épületet leválasztotta a hálózatról. A mentők a két lakót füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Fejér

Istálló gyulladt ki szerdán délután Csákváron. A húsz négyzetméteres, karámként és tárolóként használt, faszerkezetű épület teljes terjedelmében égett és mellette nyolc lucernabála is lángra kapott. A székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók több vízsugárral fojtották el a tüzet. Az utómunkálatok során a bálákat munkagéppel és kéziszerszámokkal megbontották, a beizzott részeket eloltották. Személyi sérülés nem történt. Az istállóban tartott lovat a gazdája a tűz észlelése után rögtön kiterelte, az állatnak nem esett baja.

Zala

Műanyag zsákokat égettek pár négyzetméteren szerda este Orosztonyban, egy Petőfi utcai családi háznál. A zalakarosi hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Leszakadt egy magasfeszültségű vezeték egy kidőlt fa miatt vasárnap délután Kistolmácson, a Fő utcán. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun

Használaton kívüli aknába esett egy ember csütörtökön délelőtt Hajóson, a Kossuth utcában. A kalocsai hivatásos és a hajósi önkéntes tűzoltók a mentőkkel közösen a sérültek kiemelték az aknából, akit helyszíni vizsgálat után kórházba szállítottak.

Baranya

Vízelvezető árokba hajtott és felborult egy személyautó vasárnap délután Magyarszéken, a Kossuth Lajos utcában. Az autóban ketten utaztak, a sofőr önerejéből ki tudott szállni, utasát a komlói hivatásos tűzoltók a szélvédő kivágását követően emelték ki a járműből. A sofőr könnyű, utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A műszaki mentés félpályás útlezárás mellett zajlott. A hivatásos tűzoltókat a magyarszéki önkéntesek segítették.

Csongrád-Csanád

Vasárnap éjszaka riasztás érkezett, miszerint Sándorfalván kigyulladt egy fészer. A tűzesethez a szegedi hivatásos, és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók vonultak.