Hírek

Beavatkozások 2024. feb. 26. – márc. 3.
2024. március 05. 08:20
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Pest

Lesodródott az útról és árokba hajtott egy személygépkocsi hétfőn reggel Tahitótfalu határában. A gépkocsiban egyedül utazó sofőr könnyebb sérülésekkel ugyan, de el tudta hagyni az autót. A szigetmonostori önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn délután Pátyon, a Bocskai köz és az Iskola utca kereszteződésében. A balesetben egy gyermek szenvedett könnyebb sérüléseket, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön délután Kismaroson, a Szokolyai úton. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott, a másik gépkocsi forgalmi akadályt okozott. A helyi és a nagymarosi önkéntes, a váci hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben két gyermek szenvedett könnyebb sérüléseket.

Bács-Kiskun

Teljes terjedelmében égett egy kétszáz négyzetméteres épület kedden délután Császártöltésen, a Nagycsala tanyán. A kiskőrösi és kalocsai hivatásos, a keceli önkormányzati, valamint a császártöltési önkéntes tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

Nógrád

Tűz keletkezett egy üzemépülethez tartozó, különálló, kazánházként és tárolóként használt melléképületben kedd délelőtt Balassagyarmaton, a Kóvári úton. A harminc négyzetméteres alapterületű, fa szerkezetű melléképületben az ott tárolt faanyag és szerszámok gyulladtak meg, a tűz az épület tetőszerkezetére is átterjedt. A lángokat a helyi és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei fékezték meg. Az eset során nem sérült meg senki.

Hat esetben adtak munkát szabadtéri tüzek a Nógrád vármegyei tűzoltóknak csütörtökön. Bátonyterenyén egy hektáron égett nádas. Csitár és Őrhalom között három hektáron, Rimóc külterületén öt hektáron, Nógrádmegyerben nyolcezer négyzetméteren, Romhányban háromszáz négyzetméteren égett száraz aljnövényzet és fű. Karancskesziben egy lakóingatlan hátsó udvarán égett száraz fű és szemét. A tűzeseteknél a bátonyterenyei, a balassagyarmati, a szécsényi, a salgótarjáni és a rétsági hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi és a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Az egységek kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével oltották el a lángokat.

Egy száz négyzetméteres családi ház konyhájában a tűzhely melletti asztal és környezete égett két négyzetméteren vasárnap este Diósjenőn, a Börzsönyi utcában. A rétsági hivatásos és a diósjenői önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet. Sérülés nem történt, egy ember rokonokhoz költözött.

Jász-Nagykun-Szolnok

Keddre virradóra Mesterszállás külterületén, mintegy négyszáz négyzetméteren kigyulladt százharminc körbála és számos kazal. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók, valamint a mesterszállási önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói három szerrel érkeztek a helyszínre. A tűz oltása több mint nyolc órán tartott, melyhez kéziszerszámokat is használtak.

Tolna

Lesodródott az úttestről, majd felborult egy személyautó tegnap reggel Zombán, a 6533-as számú út 3-as kilométerénél. A baleset helyszínére a szekszárdi hivatásos és a zombai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a járműbe szorult sofőrt kiemelték az utastérből, majd átadták a mentőszolgálatnak.

A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A gépkocsi vezetőjét a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Öt hektárnyi területen égett foltokban a nádas csütörtökön délután Simontornya külterületén. A tűzesethez a simontornyai önkéntes, továbbá a sárbogárdi és a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik víz, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy tiszadadai családi ház szobájában szerda este. A jelzéskor a helyiségben cserépkályhával fűtöttek. A tiszavasvári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók mérései nem mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét az ingatlanban. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Hétfő kora hajnalban teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a szakolyi Bem utcában. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók egy gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett a tűz. Személyi sérülés nem történt.

Csongrád-Csanád

A kéményben lerakódott korom izzott egy családi házban szerda este. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége, valamit a település önkéntes tűzoltói avatkoztak be, majd értesítették a kéményseprő szakembereket is.

Somogy

Karádon egy családi ház udvarán égett a növényi hulladék szerdán, a balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

Győr-Moson-Sopron

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres melléképület vasárnap dél körül Bogyoszlón, a Zrínyi utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos, valamint a bogyoszlói önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek az épületből egy felhasadt propánbutángáz-palackot, továbbá egy hegesztéshez használt, sértetlen szén-dioxid palackot vittek ki. Az eset során személyi sérülés nem történt.