Beavatkozások 2024. feb. 12–18.
2024. február 20. 07:47
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Heves

Kigyulladt egy autó hétfőn délután a 2508-as út 17-es kilométerénél, Szilvásvárad térségében. A jármű tulajdonosa megkezdte a tűz oltását, végül a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók szüntették meg az izzást, majd visszahűtötték az átforrósodott motorteret. Az eset során senki nem sérült meg.

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy több mint harminc négyzetméteres melléképület csütörtökön este Abasáron, az Aba téren. A gyöngyösi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd az utómunkálatok során eloltották a parázsló, izzó részeket. A tűzben senki nem sérült meg.

Pest

Lesodródott az útról, majd az erdei kisvasút sínpályáján a tetejére fordulva állt meg egy személygépjármű hétfőn délután Kismaroson, a Szokolyai úton. Az összetört autóban egy ember utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A váci hivatásos, a nagymarosi és a kismarosi önkéntes tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták a járművet az árokból, majd egy közeli parkolóba húzták, ezzel a forgalmi akadályt megszüntették.

Egy családi ház fürdőszobájában keletkezett tűz vasárnap délután Maglódon, a Jókai Mór utcában. A csaknem kettőszáz négyzetméteres ingatlan több helyisége füsttel telítődött. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók először megakadályozták a lángok tovább terjedését, majd eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Egy százhúsz négyzetméteres épület felső szintje kapott lángra kedden éjszaka Pilisszántón, a Kossuth Lajos utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet már hatvan négyzetméteren égett. A szentendrei hivatásos, a pomázi önkormányzati és a szentendrei önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. Az oltást követően a tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az épületet.

Somogy

Szarvasbikával ütközött egy kisteherautó Szőkedencs külterületén a 7-es főúton kedden. A jármű vezetője sérülés nélkül megúszta a balesetet, de a kocsi üzemképtelenné vált. A szőkedencsi önkéntes és a zalakarosi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt, továbbá értesítették a vadásztársaságot és a közútkezelőt is.

Jász-Nagykun-Szolnok

Rosszul lett egy idős férfi Tiszasülyön, ahová kedden reggel riasztották a kőtelki önkéntes tűzoltókat. A családi ház ajtaját a férfi nem volt képes kinyitni, a bejutást pedig nehezítette a bent tartózkodó két nagy testű kutya is, melyeket szakembernek kellett eltávolítania. Ezt követően a tűzoltók társszervek segítségével károkozás nélkül jutottak be az épületbe és segédkeztek a beteg mozgatásában.

Összehordott kommunális hulladék égett egy lakatlan, körülbelül kilencven négyzetméteres családi házban vasárnap délután Jászapáti Mag utcájában. A lángok átterjedtek az épület födémszerkezetére is. A jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók avatkoztak be, majd a tetőszerkezet megbontásával megszüntették a födémszerkezet izzásait. Az eset során nem sérült meg senki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Izzott a takaródeszka egy nagyecsedi családi ház tűzfalánál. A helyi önkéntes és a mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

A kémény túlmelegedése miatt két négyzetméteren izzott, füstölt a födémgerenda és padlásdeszka egy rakamazi, Ady Endre úti családi ház padlásterében. A kétszintes ingatlannál a helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az egységek a kémény mellett négy négyzetméteren megbontották a födémszerkezetet, az izzást egy gyorssugárral megszüntették, majd átvizsgálták az ingatlant. Személyi sérülés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Tolna

Negyven négyzetméternyi területen égett az avar és a gaz szerdán délután Pálfán, a 6317-es számú út 31-es kilométerénél. A szabadtéri tűzesethez a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik vízsugár segítségével eloltották a lángokat.

Budapest

Összeütközött egy kamion és egy személyautó csütörtökön délután Budapest tizenötödik kerületében, a Külső Fóti úton, a Felsőkert utcánál. A balesethez a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt.

Győr-Moson-Sopron

Teljes terjedelmében égett egy melléképület, egy fatároló és a hozzáépített garázs vasárnap dél környékén Abdán, a Zöldmező utcában. A győri hivatásos és az abdai, valamint a börcsi önkéntes tűzoltók körülhatárolták, majd eloltották a lángokat, majd megbontották az épületeket további izzó részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki.

Vas

Üres rakterű pótkocsi külső burkolata égett vasárnap délután egy rábapatyi telephely udvarában. A sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltók kiérkezéséig az ott dolgozók porral oltó tűzoltó készülékkel a lángokat megfékezték. Az egységek áramtalanították a járművet, az izzó részeket visszahűtötték, valamint hőkamerával átvizsgálták a pótkocsit, de izzást már nem tapasztaltak. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Nógrád

Kétszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat szabadtéri tűzhöz vasárnap. A délutáni órákban Rimócon, a Magashegyi utcában égett a száraz fű száz négyzetméteres területen. Este Magyargécen, a Rákóczi úton kapott lángra a nádas körülbelül hatvan négyzetméteren. Az előbbi helyen a szécsényi hivatásos tűzoltók, az utóbbi helyen a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei avatkoztak be.