Hírek

Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokság az ország legmagasabb székházában
2023. október 30. 11:12
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen több kategóriában lehetett indulni, az abszolút győztes Pauska Krisztián, a MOL FER tűzoltóság versenyzője lett.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes, 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek, hogy a lépcsőfutás történetében először a MOL Campusban rendezett viadalon részt vegyenek.

Az abszolút győztes kategóriában a TOP5-ben egy létesítményi, és két önkéntes tűzoltó is szerepel:

1. Pauska Krisztián FER Tiszaujvaros 
2. Fegyverneki Máté Puspokladany HTP 
3. Windischmann Dávid Szigetvar HTP 
4. Éliás Péter Vertessomlo ÖTE
5. Kiss János Bolhas ÖTE 

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett ezen a kemény versenyen!

 

Az eredmények ide kattintva érhetők el a BM OKF oldalán.