Hírek

Hargita Megyei Tűzoltó-találkozó
2023. szeptember 12. 10:28
Első alkalommal szervezik meg a Hargita Megyei Tűzoltó-találkozót csíkszentsimonon szeptember 16-án, szombaton. Az eseményt többek között a Magyar Tűzoltó Szövetség is támogatja.

A szervezők célja hagyományt teremteni a rendezvénnyel, egy maradandó eseményt szervezni, ahol találkozhatnak és együtt tölthetnek egy napot Hargita megye tűzoltói, akár hivatásos, önkormányzati, létesítményi vagy egyesületi tűzoltók.

Az eseményre ugyanakkor várják a tűzoltóbarátokat is, hiszen minél szélesebb körben szeretnék megismertetni a lánglovagok munkáját, mindennapjait. 

A szakmai műhelymunkák mellett képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők az elsősegélynyújtástól a kisebb, háztartási tűzoltásig, valamint a különböző oltókészülékek és légzőkészülékek szakszerű használatával is megismerkedhetnek. Az előadások mellett a junior tűzoltók eskütételére is sor kerül, este pedig koncerttel készülnek a szervezők. Várják a családosokat is, hiszen a gyerekeknek szintén készülnek előadásokkal és foglalkozásokkal.

Szeptember 16-án, szombaton kora reggel megnyitja kapuit a Csíki Sör Manufaktúra és várják a tűzoltókat, barátaikat, mindazokat, akik ismerkednének a tűzoltóság munkájával vagy csak kellemes környezetben szeretnék eltölteni a hétvégét – tájékoztat közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.

forrás: Hargitanepe.ro