Hírek

II. Kárpát-medencei Magyar Gyermekek Ifjúsági Tűzoltó tábora
2023. július 19. 08:24
Július 16-tól egy héten keresztül, Kunbaracson – a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával – zajlik a II. Kárpát-medencei Magyar Gyermekek Ifjúsági Tűzoltó tábor, 64 fiatal és 15 ifjúsági segítő részvételével.

Július 16-án nyitotta meg kapuit a II. Kárpát-medencei Magyar gyermekek Ifjúsági Tűzoltó tábora Kunbaracson, a Kerek1tábor területén. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 64 fiatal – Vajdaságból, Hargita megyéből és Bács-Kiskun vármegyéből – vesz részt az egyhetes tűzoltó táborban, ahol tűzoltást és műszaki mentést tanulnak, színes szabadidős programokkal tarkítva. Lesz szó égéselméletről, tűzoltó szakfelszerelések megismeréséről és használatáról, valamint a programok között szerepel játékos erőnléti felmérő, füsttel telített helyiségben személykutatás, egészségügyi és életmentési alapismeretek, autótűz oltása, vetélkedő, kirándulás Lakitelekre a Hungarikum Ligetbe, pénteken pedig bemutatóval egybekötött Nyílt Nap Szabadszálláson.

A tábort az egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezte; a Magyar Tűzoltó Szövetség ajándékokkal járult hozzá a tábor sikeréhez.

A program a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.