Beavatkozások 2023. jún. 19–25.
2023. június 28. 12:41
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a baeavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn Rakamazon, az egyik jármű az árokba csapódott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a rakamazi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők három embert szállítottak kórházba.

Nyerges vontató pótkocsijának fékszerkezete gyulladt ki tegnap Napkornál. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők a tűz oltását megkezdték, a beavatkozók gyorssugárral visszahűtötték a kereket.

Lekaszált széna égett száz négyzetméteren Szamosbecs külterületén csütörtökön. Berkesznél hétszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű. A tűzeseteket a csengeri önkormányzati és a demecseri önkéntes tűzoltók számolták fel, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal.

Lesodródott az útról és parkoló autóknak ütközött, majd a tetejére borult egy személygépkocsi Nagykállóban hétfőn. A nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Vas vármegye

Fűkaszálás közben rongált meg egy gázcsövet egy munkagép hétfő délután a jáki Kossuth utcában. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók vízsugár fedezete mellett csőszorító segítségével megpróbálták elszorítani a gázcsövet, azonban nem jártak sikerrel. Az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereit, kiérkezésükig biztosították a helyszínt.

Csongrád-Csanád vármegye

Halálos baleset történt hétfőn délelőtt Sándorfalva és Szeged között, a 4519-es úton. Fának csapódott egy személyautó, a sofőr kirepült a járműből. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók segédkeztek a mentőknek az újraélesztési kísérletekben. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Pest vármegye

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi kedden délután Dömsödön, a Szüret utcában. A balesetben személyi sérülés nem történt, az összetört autó forgalmi akadályt okozott. A dömsödi önkéntes és a ráckevei önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Hajdú-Bihar vármegye

Izzott egy épület oldalfala mintegy két négyzetméteres területen tegnap este Kabán, a Rákóczi utcában. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, és puttonyfecskendő valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a parázsló részeket.

Bács-Kiskun vármegye

Egy személygépjármű árokba hajtott szerdán délelőtt Hetényegyházán, a Kossuth Lajos utcában. A kecskeméti hivatásos és a hetényegyházi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Nógrád vármegye

Parkoló autóknak ütközött, majd a tetejére borult egy személykocsi szerda délelőtt Salgótarjánban, a Füleki úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában segédkeztek. Az autóban csak a sofőr utazott, saját erejéből el tudta hagyni a járművet, a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Fejér vármegye

Lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott egy kisáruszállító tegnap este Lovasberény és Vereb között. Az autó a tetejére borult. A székesfehérvári hivatásos és a lovasberényi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A kisáruszállító sofőrje elhagyta a baleset helyszínét.

Győr-Moson-Sopron vármegye

Családi ház villanyóraszekrénye, annak lambériaburkolata és a bejárati ajtó előtetője égett csütörtök este Rábaszentmihályon, a Béke utcában. A csornai hivatásos, valamint az enesei és a téti önkéntes tűzoltók a villanyórát poroltóval, az előtetőt pedig vízsugárral oltották el. Az ingatlan megtelt füsttel, ezért az egységek átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták a házat további izzó részek után kutatva. A három lakó időben elhagyta a lakást, nem sérültek meg.

Heves vármegye

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy személyautó csütörtök délután a 2413-as úton, Bükkszék közelében. Az egri hivatásos és a bükkszéki önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a gépkocsi felforrósodott elemeit. A tűzben nem sérült meg senki.

A péntek éjszaka erős széllel érkező viharos időjárás miatt az ország számos pontján fák dőltek az utakra, ingatlanokra és kerítéseikre, autókra, villany- és telefonvezetékekre, néhány helyen pedig a házak tetejét rongálta meg a szél. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal és létrás gépjármű segítségével távolították a forgalmat akadályozó, vezetéken lógó, vagy ingatlanokra dőlt veszélyes fákat.