Hírek

Az ország legerősebb tűzoltói – önkéntes tűzoltók!
2023. június 26. 10:56
Az „ország legerősebb tűzoltója” (TFA) nemzetközi tűzoltóversenyen, Szombathely főterén június 23-án 91-en álltak rajthoz a rekkenő hőségben, hogy eldöntsék: ki az ország legerősebb tűzoltója 2023-ban. És ismét elmondhatjuk: az önkéntes tűzoltók brillíroztak!

Az első etapban tizenkét méter magas állványra futottak fel a vállukon tizenkilenc kilogrammos tömlőt cipelve, majd felhúztak egy ugyanilyen nehéz tekercstömlőt, ezt követően futottak le az emelvényről. Ezután négy kilós kalapáccsal ütöttek odébb egy gerendadarabot, majd „C” sugárral célba is kellett lőniük. Mindezek után egy nyolcvan kilogrammos bábut húztak be a célba. 

A második versenypályán már légzőkészülék nélkül teljesíthettek. Itt egy öt kilogrammos kalapáccsal ütöttek ötven-ötven leütést, majd két, egyenként tizenöt kilogrammos súlybőröndöt vittek a kijelölt helyre. A pályát két darab „B” tömlő összetekerésével zárták. 

A győztesek

Abszolút kategória magyar győztese
Kiss János bolhási önkéntes tűzoltó lett, így ő vehette át a vándorkupát.

Hivatásos kategória 
Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság

Csapatverseny

  • A versenyt legeredményesebben teljesítő férfi csapatnak az önkéntesekből álló Kiss János, ifj. Bodó László és Fegyverneki Máté alkotta trió bizonyult. 
  • A legjobban teljesítő mix csapat címet az ugyancsak önkéntes Török Eszter, ifj. Bodó László és Fegyverneki Máté nyerte el.

Férfiak
30 év alattiak

  • Frantisek Ridzon, TFA Team Slovakia 
  • ifj. Bodó László KÖTÉL Egyesület Kaposvár

30-40 év közöttiek
Kiss János, a Somogy vármegyei Bolhás önkéntes tűzoltó egyesület

40 év felettiek  
Adrian Ficik Szlovákia 

Nők
30 év alattiak

  • Török Eszter KÖTÉL Egyesület Kaposvár
  • Szőke Hanna Bolhás önkéntes tűzoltó egyesület

40 év felettiek  
Komáromi-Raisz Borbála, Szentendrei önkéntes tűzoltóság 

Gratulálunk minden résztvevőnek (mert ez egy emberfeletti teljesítmény volt így is, úgy is), de különösen a győzteseknek!
fotó: Szőke Péter (BM OKF)