Hírek

Pályázati online workshop lehetőség
2023. május 13. 09:14
Magyar Önkéntes Liga Egyesület „Közvetlen brüsszeli források” címmel online workshopot szervez 2023. május 22-én. Az esemény leírását és a jelentkezési részleteket tesszük közzé.

Mint köztudott, a jelenlegi gazdasági és nemzetközi helyzet következtében a magyar civil szervezetek különösen nehéz helyzetbe kerülhetnek. Jelentős központi költségvetési támogatásra nem számíthatnak, az európai uniós források folyósításának időpontja továbbra is kérdéses, amelyeket működési, beruházási és fejlesztési céljaikra tudnának fordítani.

A Magyar Önkéntes Liga célja, hogy minél több fronton tudjunk segíteni tagjainkat, partnereinket, barátainkat, itthon, és szerte a Kárpát-medencében, vagy akár a diaszpórában.

Ezért az a véleményünk, hogy különösen nagy jelentőséggel bír a pályázatok útján elérhető közvetlen európai uniós források rendszerének megismerése egy workshopon keresztül, különös tekintettel a civil szervezetek számára elérhető támogatási programokra.

Ezek a brüsszeli kezelésű, közvetlenül elérhető források ugyan természetesen nem alkalmasak arra, hogy egy-az-egyben kiváltsák a költségvetési támogatásokat, ugyanakkor megfelelő finanszírozási alternatívát jelenthetnek.

Célunk, hogy az érdeklődő magyar civil szerveztek képviselői megfelelő tájékoztatást kapjanak a számukra releváns és elérhető közvetlen európai uniós pályázati kiírásokról és támogatási programokról. Ebben partnerünk a 25 éves EuroAtlantic Consulting Zrt, a közvetlen brüsszeli források világának kiváló ismerője.

A workshop az alábbi témákat érinti:

  • Általános tájékoztatás a közvetlen uniós finanszírozásról
  • Közvetlen uniós alapok összefoglalása (típusonként)
  • Releváns közvetlen uniós források bemutatása
  • A projektírás fő buktatói
  • Melyik pályázattípust válasszam?
  • Jó gyakorlatok bemutatása

A workshopot a bevezető eseménye egy olyan hosszú távú programnak, amely során az igazán elhivatott szervezetek segítséget kapnak a partnerkereséshez, pályázataik megírásához, beadásához, valamint részvételhez nemzetközi civil hálózatokban.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció során kérünk egy dokumentumot is, amely tartalmaz egy egyoldalas leírást a szervezetről, valamint egy listát, hogy milyen pályázatokon indultak az utóbbi 3 évben. A fájl feltöltése a részvétel feltétele.

A workshop magyarul zajlik. A részvétel nyitott minden olyan szervezet számára, melynek székhelye az Európai Unió valamely tagországában van.

Dátum: 2023. május 22. 16:00-18:30.

Jelentkezés: https://forms.gle/hjTtM8Dbg56GPxU5A

A jelentkezés határideje: 2023. május 16. kedd 24:00.