Hírek

100 éves a Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Szövetség
2023. március 11. 11:18
A Signal112 nemzetközi szakvásár keretén belül, a vásárváros területén, szombaton hármas évfordulót ünnepeltek a burgenlandi tűzoltók: százéves a Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Szövetség, 75 éves a tartományi tűzoltó iskola és 50 éves az ifjúsági tűzoltó szövetség.

Fanfárok jelezték a rendezvény kezdetét, amelyen képviseltették magukat az Ausztriával szomszédos országok – köztük a magyar – valamint az osztrák tartományok Tűzoltó Szövetségeinek képviselői is.

10 órakor a tartomány tűzoltó egyesületeinek képviseletében, zászlóikkal bevonultak az ünnepség résztvevői, majd Franz Kropf, a tartomány tűzoltó parancsnokának üdvözlő szavai után a város polgármestere, Georg Rosner, majd Robert Mayer, az Osztrák Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint az állami tisztségviselők köszöntötték a zászlóikkal felsorakozott egységek tagjait.

Ezt követően pódiumbeszélgetés, ismerkedés, majd a zárszó után a tartományi himnusz hangjaival ért véget az ünnepség, de a program folytatódott, hisz a résztvevők belevetették magukat a kiállítás és a bemutatók forgatagába.


 

Kapcsolódó képek:

100 éves a Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Szövetség 100 éves a Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Szövetség 100 éves a Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Szövetség