Hírek

Tűzoltó gépjármű adomány Kárpátaljának
2023. február 27. 15:58
2022. év végén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség megkeresést kapott a Derceni Református Egyházközség vezetőjétől, Zsukovszky Miklós lelkész úrtól, hogy a tűzoltó egyesületüknek szüksége lenne egy megbízható tűzoltó gépjárműre.

Kérését kutatás, felderítés, egyeztetés és gyűjtés követte. Megkerestük a tagszervezeteinket, hogy rendelkeznek-e olyan, még használható állapotban lévő, de már számukra nélkülözhető gépjárműfecskendővel.

Rövid időn belül Mádi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület részéről érkezett felajánlás. A felajánlás pedig nem más volt, mint Mád Önkormányzatának tulajdonában lévő Mercedes-Benz 1113-as 2000L gépjárműfecskendő. Ez a gyöngyszem egy több mint negyven éves veterán, mely korát meghazudtoló kivalló állapotban van.

Bár az egyesület használatában volt az öreg veterán, mégis úgy illett, hogy személyesen megkerestük Tatárka József polgármester urat, aki gondolkodás nélkül a nemes kezdeményezés mellé állt.

A háttérmunkálatok, előkészületek nagyon sok időt felemésztettek: adminisztráció, egyeztetések, hatósági engedélyek beszerzése, gépjármű átvizsgálása, karbantartása, felmálházása. Mind, mind jó kihívásnak bizonyult.

Célunk teljesült, végül a kárpátaljai bajtársainknak olyan eszközt adtunk át, mely teljes málhafelszeléssel rendelkezik, és azonnal használható. Ezúton is köszönjük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség tagszervezeteinek, hogy adományunk új szolgálati helyére teljes málhafelszereléssel érkezhetett.

Kárpátaljai bajtársaink nevében is köszönöm a felajánlott szakfelszereléseket tagszervereinknek:

  • Mádi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület
  • Szomolya Önkéntes Tűzoltó Egyesület
  • Sátoraljaújhelyi és Dohánygyári Önkéntes Tűzoltó Egyesület
  • Borsodbótai ÖTTE Egyesület
  • FER Tűzoltóság Tíszaújváros
  • Tolcsva ÖTE

Kárpátaljai bajtársaink, akik oly nehéz körülmények között végzik ezt a nemes hivatást, minden elismerést és támogatást megérdemelnek!

 

ISTENNEK DICSŐSÉG, EMBERNEK SEGÍTSÉG!