Hírek

Beavatkozások 2023. feb. 13–19.
2023. február 21. 13:53
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

 

Komárom-Esztergom vármegye

Három autó rohant egymásba tegnap délelőtt a Tarján és Tatabánya közti úton. A tatabányai hivatásos, a tarjáni és a tardosi önkéntes tűzoltók egy embert a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve kiemeltek a roncsból. Az egységek áramtalanították a járműveket és a helyszín biztosításában vettek részt. A mentők egy könnyű és egy súlyos sérült ellátásáról gondoskodtak. (fotó: Tardos ÖTE)

Nógrád vármegye

Megcsúszott, majd szalagkorlátnak ütközött egy autó hétfő délután a 22-es úton, Szécsény és Őrhalom között. A szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet és segédkeztek a forgalom irányításában. Az eset során nem sérült meg senki.

Két helyen avatkoztak be szabadtéri tűz miatt csütörtökön a Nógrád vármegyei tűzoltók. Diósjenőn az Üdülő soron nagyjából fél hektáron égett a száraz fű. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámokkal avatkoztak be. Pár órával később Bér és Szirák között kapott lángra a nádas. Ott a berceli és a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Vas megye

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személykocsi hétfő délután Csönge külterületén. A lángokat a sárvári hivatásos, valamint a csöngei és a pápoci önkéntes tűzoltók fékezték meg, majd további izzó részeket keresve hőkamerával átvizsgálták, illetve visszahűtötték a roncsot. Az autó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Egy személygépkocsi motortere égett hétfő reggel a 41-es főút 70-es kilométerének közelében, Beregsuránynál. A vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltók porral oltó kézi tűzoltó készülékkel és vízsugárral szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

Békés vármegye

A kedd esti órákban egy személygépkocsi őzet gázolt, majd árokba hajtott és felborult Battonya és Mezőkovácsháza között, a 4443-as úton. A mezőkovácsházi hivatásos és a battonyai önkéntes tűzoltók a járművet kerekeire állították és áramtalanították, majd az útburkolat megtisztítását követően a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. Az eset során senki sem sérült meg.

Győr-Moson-Sopron vármegye

Egy személyautó árokba hajtott kedd este a 8527-es számú úton Sopron és Fertőrákos között. A soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók csörlő segítségével kivontatták a járművet az árokból és megtisztították az úttestet. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. Az autóban a sofőr egyedül utazott, nem sérült meg.

Vasárnap délelőtt melléképülettűz tört ki Ivánon, amelynek egy súlyos sérültje is volt. A helyszínre az iváni önkéntes, a répcelaki önkormányzati tűzoltók, valamint a kapuvári hivatásosok, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a mentőszolgálat és a rendőrség szállt ki. (fotó: Iván ÖTE)

Február 13-án 19 órakor riasztás érkezett, miszerint a péterházi bekötőútnál száraz fű, gaz ég. A helyszínre a csornai hivatásos tűzoltók mellett az Enesei Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület önkéntesei érkeztek.

Bács-Kiskun vármegye

Teljes terjedelmében égett a mintegy nyolcvan négyzetméteres épület hátsó része, lángolt a tetőszerkezet, a lakótérben pedig felhalmozott ruhák, háztartási felszerelések gyulladtak meg szerdán hajnalban Dunapatajon, az Erzsébet utcában. A kalocsai és a solti hivatásos, valamint a dunapataji önkéntes tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Pest vármegye

Árokba hajtott egy autó szerda este Gyömrő határában. A kocsiban egy ember utazott, könnyebb sérülésekkel elhagyta az autót. A gyömrői önkéntes tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Árokba hajtott egy személykocsi csütörtökön délelőtt Fóton, a Hajcsár úton. A járműben ketten utaztak, mindketten segítség nélkül, de könnyebb sérülésekkel hagyták el az autót. A fóti önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Somogy vármegye

Tűz keletkezett egy melléképületben szerda délután Buzsákon, a Tájház utcában. A marcali hivatásos és a buzsáki önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Látrány külterületén 15 hektáron égett a nádas február 16-án és 17-én. A helyszínen a látrányi és karádi önkéntes, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és "D"-sugarakkal eloltották. (fotó: Balatonboglár ÖTP)