Hírek

Beavatkozások 2022. júl. 25–31.
2022. augusztus 03. 09:06
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Békés megye

Battonya határátkelőnél az ősgyep kigyulladt 2022. júl. 25-én. A tűzhöz a Battonya ÖTE vonult, akik eloltották a lángokat.

Baranya megye

Hétfőn fél tizenkettő körül Szentlőrinc közelében, a 6-os számú főúton egy személyautó oldalról teherautónak ütközött, amelynek következtében az autóban utazó sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai még a tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a járművéből. A balesethez a szigetvári és pécsi hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat riasztották. A tűzoltók áramtalanították a személyautót. Az útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Csongrád-Csanád megye

Hulladéklerakó gyulladt ki hétfőn délután Felgyőn. A lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek. A tűzesethez a csongrádi, a szentesi, a szarvasi, a szegedi, a makói a kunszentmártoni, a hódmezővásárhelyi és a kisteleki hivatásos tűzoltók vonultak ki, több vízsugárral oltották a lángokat. Munkájukat a csengelei önkéntes tűzoltók is segítették, a védekezést erőgéppel is segítették. Este tíz óra után határolták körül a lángokat, a tűzeset során senki sem sérült meg.

Baleset történt szerdán a Makó felé vezető M43-as autópályán. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött Óföldeák közelében. A járművekben összesen hárman utaztak, egy ember sérült meg. A makói hivatásos és a földeáki önkéntes tűzoltók, teljes útlezárás mellett végezték el a műszaki mentést.

Pest megye

Száraz fű és erdő aljnövényzete égett hétfőn délután Tápióságon, a Kölcsey utcában. A tűz gyorsan és nagy területen terjedt, a lángok egy melléképület tetőszerkezetét is elérték. A tüzet a nagykátai és a jászberényi hivatásos, valamint a tápiószecsői önkéntes tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták a leégett tizenöt hektáros területet.

Száraz növényzet kapott lángra hétfő délután Ócsán, az Öregországúton. A tűz százötven négyzetméteren égett, a lángok további területeket veszélyeztetett. A tüzet az ócsai önkéntes  tűzoltók és a dabasi hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták a leégett területet.

Somogy megye

Összeütközött két személyautó a Somogyvár és Vityapuszta közötti útszakaszon kedd délután. A baleset következtében egy ember beszorult az egyik gépkocsiba, őt a marcali hivatásos és a somogyvári önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a járműből. A két kocsi öt utasát a mentők kórházba szállították.

Veszprém megye

Letért az útról és fának csapódott egy személyautó Zircen, a Bakonybéli utcában szerdán. A balesethez a zirci önkormányzati és önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek feszítővágó segítségével egy embert kiemeltek a járműből, akit a mentők kórházba szállítottak.

Fejér megye

Egy ötven négyzetméteres faház égett teljes terjedelmében a Szabadbattyánhoz tartozó Lajostelep pusztán szerdán, a tűz körülbelül háromszáz négyzetméternyi területen a ház körüli aljnövényzetre is átterjedt. A székesfehérvári hivatásos és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy nagy méretű kockabála égett teljes terjedelmében Csákberény külterületén, a tűz körülbelül négyszáz négyzetméternyi területen az aljnövényzetre is átterjedt csütörtökön. A lángokat a székesfehérvári hivatásos, valamint a csókakői és csákberényi önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Győr-Moson-Sopron megye

Fertőhomok üdülő buszmegálló felett egy nagy fáról egy kb 10 méter hosszú és 25 cm átmérőjű faág lehasadt és fennakadt a fán júl. 25-én. A kialakult helyzet veszélyeztette a buszmegállót és környékét, valamint a közúti járműforgalmat. A Hegykő ÖTE önálló beavatkozóként motoros láncfűrész, illetve kézi szerszámok segítségével a faágat eltávolította, ezzel a veszélyhelyzetet megszűntette.

Bács-Kiskun megye

Júl. 27-én közlekedési baleset történt Tasson a Széchenyi utcában. Az esethez a Szalkszentmárton ÖTE,  Kunszentmiklós ÖTP, mentők, rendőrség, polgárőrség érkezett ki. A balesetben 3 autó volt érintett. A Renault eddig tisztázatlan okokból nem kerülte ki az út szélén álló Fordot ami az ütközés hatására az előtte parkoló Suzukinak ütközött. A helyszínre kiérkezve a gépjárművek áramtalanítása megtörtént, a félpályás útzár mellett a polgárőrök a forgalmat irányították. Az esetnél 4 sérültet láttak el a mentők köztük egy két és fél éves gyermeket. A helyszínt a rendőrség átvette a Renault gépjárművet lefoglalták, szakértő bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

Vas megye

Júl. 29-én Bükön egy cseh gépkocsi és egy Iveco kisteherautó ráfutásos balesetet szenvedtek.  A személygépkocsiban 4 fő utazott, nem sérültek. A kisteherautóban 3 fő utazott.  Az egyik utast könnyű sérülésekkel a mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállította. Az egység a kisteherautót áramtalanította, a kifolyt hűtőfolyadékot felitatta fél pályán forgalmat irányított.  A baleset körülményeit a Rendőrség műszaki szakértő bevonásával vizsgálja.  Az esethez a Csepreg ÖTE vonult.