Hírek

Futottak, szereltek, szurkoltak és együtt örültek a győzelemnek…
2022. június 15. 09:19
A hétvégén Murakeresztúr adott otthont a XI. Országos Kismotorfecskendő-Szerelő Bajnokság II. fordulójának a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében.

Az ország minden részéről és határainkon túlról is érkeztek hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók, hogy az országos verseny e fordulóján részt vegyenek. Az egész napos rendezvényen 14 csapat mérte össze rátermettségét és ügyességét „retro” és „modern” kategóriában, külön a férfiak, a nők és az ifjúságiak.

A versenysorozat kiemelt célja, hogy az országos mentő tűzvédelmet alkotó szervezetek versenyszerű keretek között mérhessék össze tudásukat és felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a hivatásos-, az önkéntes- és létesítményi tűzoltóságok, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek tekintetében is azonosak.

A Letenyei Fúvószenekar és a versenycsapatok felvonulása után következett a megnyitó.

Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere és Tislerics Antal, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka mellett, Dobos István alezredes, nagykanizsai katasztrófavédelmi igazgató és Tóth Ferenc, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke is köszöntötte a csapatokat, melyben méltatták az önkéntes tűzoltók önfeláldozását és köszönetüket fejezték ki az egyesületek katasztrófavédelmet segítő munkásságukért.

A köszöntők után Nemes István főbíró tartotta meg a csapatkapitányoknak a technikai megbeszélést. Miután a csapatok megkaptak minden tájékoztatót, kezdetét vette a verseny. A modern és a retro versenyszámok egymás melletti pályán zajlottak, felváltva. Rengeteg fiatal résztvevő volt az önkéntesek között, akik sugárzó arccal kapcsolták a tömlőket az osztóra, futottak a sugárcsővel és mutatták be a kemény munka és a sok gyakorlás eredményét. A női csapatok is derekasan helytálltak a férfias feladatok teljesítésében, töretlen lendülettel vették az akadályokat.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, hiszen nyári melegben szereltek és „oltottak” a csapatok.

Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

MODERN kategória

Helyezés

Csapat

Idő

I.

Szilas Golden Team

00:30:78

II.

Becsehely ÖTE

00:30:97

III.

Bicske ÖTE Férfi

00:39:83

 

RETRO FÉRFI kategória

Helyezés

Csapat

Idő

I.

Becsehely ÖTE

00:32:00

II.

Szilas Golden Team

00:36:67

III.

Murakeresztúr ÖTE Férfi

00:40:23

 

RETRO NŐI kategória

Helyezés

Csapat

Idő

I.

Murakeresztúr ÖTE Női

00:46:81

II.

Bicske ÖTE Női II.

00:53:74

III.

Bicske ÖTE Női I.

01:10:20

A verseny mellett még különböző programok is várták a kicsiket. Volt ugrálóvár, vízifoci, népi fajátékok, agyagozás, íjászat, lovaglás, rendőri kutyabemutató és végül a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltási bemutatóját láthatták habpartyval egybekötve. A napot pedig Dj.Deka és szabadtéri bál zárta.


 

Kapcsolódó képek:

Futottak, szereltek, szurkoltak és együtt örültek a győzelemnek… Futottak, szereltek, szurkoltak és együtt örültek a győzelemnek… Futottak, szereltek, szurkoltak és együtt örültek a győzelemnek…