Hírek

CTIF Ifjúsági Bizottság ülése
2022. április 07. 14:43
2022. április 1. és 5. között a CTIF meghívott képviselői és tagjai látogattak el a szlovéniai Laškóban és Celjében tartott ülésre, melyen többek között az idén megrendezésre kerülő Tűzoltó Olimpiával kapcsolatos tájékoztatást kaptak a résztvevők. Magyarországról Schäffer László, az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottság vezetője és Horváth Gábor, a CTIF Ifjúsági Bizottság tagja vett részt az eseményen.

A CTIF Ifjúsági Bizottságának ülése szombaton délelőtt kezdődött, a Hagyományos Bizottságé vasárnap zajlott. A rendezvényen beszédet mondott Janko Cerkvenik, a Szlovéniai Tűzoltó Szövetség elnöke is. Két év után az első személyes találkozón a tagországok beszámoltak az ifjúsági tűzoltók helyzetéről, felkészültségükről, a 2022-es Nemzetközi Tűzoltóversenyre delegált csapatok létszámáról.

Bemutatkozott a 2024. évi Ifjúsági Tűzoltó Olimpia rendezésére bejelentkezett olaszországi Trentino tartomány. A tervezett verseny helyszíne Borgo Valsugana.

Szombat délután a helyiek kíséretében a 2022-es Celje-i Tűzoltó Olimpia helyszíneit látogatták meg a résztvevők, és idegenvezetővel együtt bejárták Celje belvárosát.

Hasznosnak bizonyult a látogatás. A megszerzett információkról az Olimpiára utazó csapatok tájékoztatást kapnak.