Hírek

Összefoglaló az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottság 2022. március 19-i üléséről
2022. március 21. 16:32
A bizottság ülésére az MTSZ székhelyén került sor, amelyen részt vett Dobson Tibor tű. vörgy. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint a bizottság megyei képviselői.

Dobson Tibor előzetesen beszélt az MTSZ 2021. évi tevékenységéről, külön kiemelte a tűzoltó verseny területén végzett tevékenységet: 

  • a járványhelyzet ellenére is sikeres országos tűzoltó verseny zajlott le Tatán, így sikerült kiválasztani az idei CTIF versenyre utazó csapatokat;
  • eredményes Országos Kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság (egy fordulós verseny).

Dobson Tibor megköszönte valamennyi résztvevőnek, előkészítőknek a versenyek szervezését, lebonyolítását és kérte, hogy az idei évben is hasonló jó hozzáállással történjenek ezek a rendezvények. Külön megköszönte a Kárpátalján élők részére az eddig nyújtott segélyekben közreműködést az egyesületeknek, bajtársaknak.

A Magyar Tűzoltó Szövetség megadja a szükséges támogatásokat az idei versenyekhez is.

 

 

Napirendi pontok

Az ülésen az előre meghirdetett napirendeket tárgyalták.

  • Schäffer László bizottságvezető tájékoztatást adott a 2021. évben végzett munkáról. Sajnos a pandémia miatt is a korábbinál kevesebb ifjúsági és felnőtt csapat vett részt Tatán a X. Országos Ifjúsági és IX. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen.
  • A CTIF 2022. évi nemzetközi tűzoltó versenyére 3 ifjúsági és 6 hagyományos versenycsapatot neveztünk Magyarországról. Ezen felül még egy hivatásos tűzoltóverseny-csapat részvétele is várható. A szlovén szervezők a járvány miatti óvatosságból az utolsó pillanatig várnak a konkrét nevezések, befizetések indításával, bár az előkészületek rendben megtörténtek.
  • Az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság keretén belül 2021-ben – szintén a pandémia miatt – csak egy versenyre került sor – számolt be Polgár Viktor, aki Nemes István megbízásából vett részt az ülésen. Elkészült a 2022. évi versenynaptár, mely az eseménysorozat honlapján megtekinthető.
  • A Hagyományos Tűzoltóverseny Albizottság vezetőjének a résztvevők Horváth Gábort választották, mivel Schwahofer Károly egészségügyi okok miatt lemondott.
  • A Tűzoltóverseny Bizottság 2022. évi munkatervében a CTIF 17. Nemzetközi Tűzoltóverseny és 23. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó,  az Országos Kismotorfecskendő-szerelő bajnokság és a IX. Kapocs-Kupa tűzoltóverseny, igény esetén CTIF versenyfelkészítők képzése szerepel.
  • A Kapocs-Kupa (Tótkomlós 2022.04.23.) kiírása elkészült, a napokban kiküldésre kerül – tájékoztatott Nagy Sándor MTSZ alelnök.
  • Az MTSZ 2023-ban tervezi szervezni a XI. Országos Ifjúsági és X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltószövetséggel közösen, a verseny helyszíne várhatóan Miskolc lesz.
  • A Tűzoltóverseny Bizottság döntött CTIF versenyre felkészítők képzéséről, amennyiben erre a megyei szövetségeknél igény mutatkozik, várhatóan 2022. második félévben.

 

Kapcsolódó képek:

Összefoglaló az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottság 2022. március 19-i üléséről Összefoglaló az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottság 2022. március 19-i üléséről Összefoglaló az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottság 2022. március 19-i üléséről
>>> További képek a galériában <<<