Hírek

Beavatkozások 2022. feb. 21–27.
2022. március 02. 08:47
Habár az időjárás még nem feltétlenül erről tanúskodik, jön a tavasz – és sajnos a beavatkozások között egyre nagyobb arányban jelennek meg a vegetációtüzek. Múlt heti összefoglalónk következik.

Vas megye

Megcsúszott, majd az árokba borulva állt meg egy személyautó hétfőn reggel Felsőcsatár közelében. A kocsi sofőrje és utasa is megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A szombathelyi hivatásos, valamint a vaskeresztesi és felsőcsatári önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet, végül megszüntették a forgalmi akadályt.

Vegyes tüzelésű kazán kéményében lerakódott égéstermék izzott Kenyeriben, a Barátság utcában kedden reggel. A sárvári hivatásos, kenyeri önkéntes tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek eltávolították a kazánból a lerakódott égésterméket, ezzel az izzás, parázslás megszűnt. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Hajdú-Bihar megye

Háromszáz négyzetméteren égett a száraz avar hétfőn délelőtt Hosszúpályiban, a Deák Ferenc utcában. A létavértesi önkormányzati, a konyári önkéntes és a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Bács-Kiskun megye

Kigyulladt egy melléképület csaknem harminc négyzetméteres garázs része, és benne egy autó és egy motor kedd kora délután Dunafalván, az Arany János utcában. A nagybaracskai és a bajai hivatásos, valamint a dunafalvi önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Február 26-án a Sóstói út melletti területen több helyen száraz fű, gaz égett; a helyszínre a bácsalmási önkormányzati tűzoltók vonultak.

Komárom-Esztergom megye

Február 25-én este érkezett a riasztás, miszerint Süttő felső vasúti átjárónál baleset történt. A helyszínre a süttői önkéntes tűzoltók négy fővel érkeztek és a nyergesújfalui hivatásos egység munkáját segítve a műszaki mentést elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Szerdán délután kigyulladt egy melléképület Jászalsószentgyörgyön, az Irinyi úton. A jászberényi hivatásosok és jászalsószentgyörgyi önkéntesek három oldalról oltották el a lángokat. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt.

Pest megye

Gázvezetékbe vágott egy munkagép csütörtök délelőtt Farmoson, a Széchenyi utcában. A megrongált vezetékből szivárgott a gáz. A farmosi önkéntes tűzoltók és a nagykátai hivatásos tűzoltók összeszorították a vezetéket, ezzel ideiglenesen megszüntették a szivárgást, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. A vezetéket a gázművek szakemberei kijavították.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Teljes terjedelmében égett egy dízel üzemű személygépkocsi szerdán a balkányi Petőfi utcában, egy lakóház udvarán. A helyi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Veszprém megye

2022. február 24-én Devecsernél a Tik hegyen, az Olajtelep melletti területen kb. 500 m2-en száraz fű, bozót égett. A tűz oltását a devecseri önkéntes tűzoltók az ajkai hivatásosokkal végezték.

Somogy megye

Szenyérben nádas égett február 25-én; a helyszínre a böhönyei önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik kéziszárszámok segítségével eloltották a lángokat.