Hírek

Beavatkozások 2021. máj. 24–30.
2021. június 02. 12:30
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunk következik, mint rendesen.

Nógrád megye

Beton villanyoszlopnak csapódott egy gépkocsi múlt hétfő este Mihálygergén, a Rákóczi Ferenc úton. Az ütközés következtében a villanyoszlop eltört, a roncs pedig alászorult. A tűzoltók kiérkezése előtt az autóban utazó két ember kiszállt a járműből, őket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei biztosították a helyszínt és irányították a forgalmat. A helyszínre érkeztek az áramszolgáltató munkatársai is. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Fejér megye

Múlt hétfőn a 81-es számú főúton, Söréd közelében egy személyautó árokba csapódott. Az autóban csak a sofőr utazott, nem szorult be, a mentők tájékoztatása szerint súlyos sérülést szenvedett. A balesetnél a móri önkormányzati és a csókakői önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget.

Komárom-Esztergom megye

Két gépkocsi ütközött össze múlt hétfő délután a Tatát és Kömlődöt összekötő út 8-as kilométerszelvényénél, az éles kanyarban. A járművekben összesen hatan utaztak. Az oroszlányi önkormányzati és a környei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszín biztosításában vettek részt. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt félpályán haladhatott a forgalom.

Békés megye

Szén-monoxid-érzékelő jelzett tegnap este Füzesgyarmaton, a Dózsa György utcában múlt hétfőn. A füzesgyarmati önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a meghibásodott készüléket a szükséges felülvizsgálatig kizárta a rendszerből. Az eset kapcsán senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Veszprém megye

Múlt hétfőn az esti órákban Somlóvásárhelyen kidőlt egy családi ház sarka, az épület veszélyessé vált. A házból az ajkai hivatásos tűzoltók kikísérték a lakókat, a falakat dúcolással alátámasztották. A területet a somlóvásárhelyi önkéntes tűzoltók közreműködésével lezárták. A házban tartózkodókat lakosságvédelmi intézkedés keretében Somlójenőn szállásolták el.

Heves megye

Egy túrázó elesett és megsérült a Bükk-hegységben, a Cserepes-kői barlangnál múlt hétfő délután. A bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók két terepjáróval indultak a keresésére, GPS koordináták alapján megtalálták és lehozták a hegyről, majd átadták a mentőknek

Győr-Moson-Sopron megye

Árokba hajtott, majd fának ütközött egy teherautó a Győr-Moson-Sopron megyei Halászi és Arak között, a 1401-es út 32-es kilométerénél, a máriakálnoki elágazás közelében múlt kedden. A mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a sofőrt feszítővágó segítségével kiszabadították a teherautóból. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. A tűzoltók az ütközéstől kidőlt fát feldarabolták, mert az akadályozta a kerékpárút forgalmát.

Riasztás érkezett május 28-án, mely szerint Jánossomorján kerti hulladékot égettek. A helyszínre a mosonmagyaróvári hivatásos, és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók érkeztek. A nagy szélben őrizetlenül hagyott, égetett hulladék miatt a helyszínen megbírságolták a tulajdonost.

Budapest

Két személyautó karambolozott, majd az egyik jármű villanyoszlopnak csapódott Budapest tizenötödik kerületében, a Cserba Elemér út és a Fazekas sor kereszteződésében múlt kedden. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesethez az újpesti önkéntes tűzoltókat is riasztották. Személyi sérülés nem történt.

Két autó karambolozott Budapest második kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Városmajor utca kereszteződésében vasárnap este. A fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Pest megye

Egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze múlt szerdán este a 10-es főúton, Solymár térségében. A balesethez a solymári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megszüntették a forgalmi akadályt. Két ember súlyos sérüléseket szenvedett.

Három személyautó és egy teherautó ütközött össze múlt szerdán, kora este az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, Gyál térségében. Az esethez a fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt a mentés idején. Egy ember megsérült.

Árokba hajtott, felborult, majd kigyulladt egy személygépkocsi vasárnap délután Tóalmás külterületén. Az autó egyedül utazó vezetőjét a helyszínen tartózkodók kimentették az égő kocsiból. Az égő járművet a tóalmási önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták a kiégett autót. A kimentett sofőr súlyosan megsérült.

Máj. 26-án érkezett a riasztás, amely szerint Szobon a márianosztrai elágazásnál, busz és motor ütközött. Egy fő könnyebb sérültet a mentők ápoltak és a váci kórházba szállitottak. A motor áramtalanítását és a kifolyt üzemanyag felszórását a vámosmikolai önkormányzati és a nagymarosi önkéntes tűzoltók közösen végezték.

Zala megye

Tűz keletkezett péntek hajnalban Bázakerettyén, egy egészségügyi intézményben, a Virág utcában csütörtökön. Egy szoba gyulladt ki és égett teljes terjedelmében. A letenyei, a lenti, a nagykanizsai, a zalaegerszegi és a zalakarosi hivatásos, valamint a letenyei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet. A lángok által érintett épületrészben több mint százhúsz ember volt. Az egységek kikísérték őket, majd átvizsgálták az épületet, amelyben senkit sem találtak.

Tűz ütött ki egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában máj. 27-én este Beleznán, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos, valamint a murakeresztúri önkéntes tűzoltókat riasztották, akik elfojtották a lángokat. A tűzben érintett szoba feletti padlástérben a födém is átizzott, amelyet a tűzoltók eloltottak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a ház többi részére nem terjedtek át. Személyi sérülés nem történt.

Csongrád-Csanád megye

Vasárnap, a délelőtti órákban Szatymaz közelében háromszáz négyzetméteren aljnövényzet égett. A tüzet a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentő Csoport tagjai oltották el. Hódmezővásárhelyen, a Hideg utcában pedig tíz négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet, ott a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Vas megye

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó a 8-as számú főúton, Szemenye közelében csütörtökön. A járműben egy ember utazott, aki sérülés nélkül, önerejéből elhagyta a gépjárműroncsot. A kiérkező sárvári hivatásos és hosszúperesztegi önkéntes tűzoltó egységek a járművet áramtalanították és a helyszínt biztosították.

Egy száz négyzetméteres családi ház égett teljes terjedelmében Zsédenyen, a Petőfi utcában vasárnap éjjel. A tűzhöz a sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek három vízsugárral, több oldalról dolgozva akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A tűzoltók a családi ház melletti melléképületből hat propánbutángáz-palackot is kivittek. Az oltást követően az egységek megbontották a tetőszerkezetet, hogy a még izzó részeket is eloltsák. A tűzeset során nem sérült meg senki, de a ház lakhatatlanná vált, a lakókat rokonok fogadták be.

Bács-Kiskun megye

Füstölt egy autó vasárnap délután Bugacon, a Cserény utcában. A tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt az akkumulátort eltávolította. A bugaci önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, elvégezték a szükséges utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt.