Továbbra is magas a vízállás a Tisza alsó és középső szakaszán
2021. február 18. 11:34
Dobson Tibor tű. ddtbk., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke felhívja az MTSZ érintett tagszervezeteinek – az önkéntes, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltókat és a különleges mentőszervezetek tagjainak – figyelmét a Tisza alsó és középső szakaszán a következő napokban jelentkező magasabb vízállásra, illetve egy esetleges tavaszi vízszintemelkedésre.

A hidrometeorológiai jelzések szerint a következő napokban is magas vízállás jelentkezhet a Tisza alsó és főleg középső szakaszán. A korábbi évek különböző árvízvédelmi munkáiban nagy erőkkel vettünk részt, ami további helytállásra kötelez bennünket. A következő hetekben pedig előfordulhat, hogy a Duna és a Tisza vízszintje fokozottan emelkedni fog.

Ezért kérem az MTSZ érintett tagszervezeteit, hogy készüljenek fel az esetleges árvízi védekezésre, első körben ellenőrizzék a készleteiket, a tagok védőruháit, védekezési eszközeiket, szivattyúikat és a kapcsolódó technikai felszereléseiket. Vegyék fel a kapcsolatot a vízügyi és katasztrófavédelmi szervekkel, a területi önkormányzatokkal és szükség szerint a helyi védelmi bizottságokkal, de mindenek előtt tartsanak ismeretfrissítő árvízvédelmi foglalkozást tagjaink számára.

Bajtársi üdvözlettel:

Dobson Tibor tű. ddtbk.