Hírek

Kiemelten fontos információk a rendkívüli támogatással kapcsolatban
2020. november 23. 11:21
A költségvetés 150 millió Ft többletforrást biztosít az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltóságok támogatására. A pályázati határidő rendkívül szoros, 2020. november 25!

A támogatásból 15 millió Ft az országban működő 60 önkormányzati tűzoltóság, míg 135 millió Ft az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására fordítható. A Magyar Tűzoltó Szövetséggel egyeztetett előzetes elosztási tervek alapján az önkéntes tűzoltó egyesületek közül kizárólag a szaktevékenységet végző, a hivatásos tűzoltóságokkal I. és II. kategóriájú együttműködési megállapodást kötöttek igényelhetnek támogatást.

Az elosztás a két kategória között továbbá differenciált módon valósul meg, így – tekintettel a támogatási keretösszegre, valamint a két kategóriába tartozó egyesületek számára – az

  • I. kategóriás egyesületek egységesen 300.000 Ft körüli, míg a
  • II. kategóriások egységesen 200.000 Ft körüli összegben részesülhetnek (a pontos támogatási összegeket a beérkező igénylők száma határozza meg).

A támogatási összegek főigazgatói jóváhagyását követően a területi szervek fognak támogatási szerződést kötni az érintettekkel. A támogatás pénzben kerül biztosításra, a felhasználási célok a pályázat szerinti működési és eszköz beszerzési kategóriákkal fognak megegyezni.

A támogatások felhasználásra várhatóan 2021. június 30-ig lesz lehetőség.

Kiemelten fontos: a katasztrófavédelmi igazgatóságoknak a támogatási igényt 2020. november 25-ig kell továbbítaniuk a BM OKF felé.