Hírek

Beszámoló bélyegkiállításról: 150 éves az MTSZ
2020. október 12. 09:06
A Magyar Posta hazánk egyik kiemelkedő eseményeként értékelte a Magyar Tűzoltó Szövetség megalakításának 150. évfordulóját, és ebből az alkalomból 2020. május 4-én kétféle címletben emlékbélyeget, valamint alkalmi borítékot adott ki. A bélyegek tematikus kiállítás keretében debütáltak a 2020. október 9–11. között, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége székházában.

Budapesten, 2020. október 9-11-én, a MABÉOSZ székházában zajlott az Országos Tematikus Bélyegkiállítás és Bélyegnap, amelynek keretében a százötven éves Magyar Tűzoltó Szövetség tiszteletére készített bélyeg is „bemutatkozott”. 

Az eseményen Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke is részt vett: közösen nyitotta meg a rendezvényt Bánás Artúrral, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) Tematikus Szakosztálya elnökével, valamint Marozsán Imrével, a Magyar Posta Filatéliai Osztályának vezetőjével, illetve a záró eseményen is részt vett.

Az MTSZ az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával biztosította az emlékérmeket, emléklapokat és különdíjakat.

A megnyitóról készült videó a MABÉOSZ oldalán megtekinthető.

A tűzoltó bélyeg- és képeslap-kiállítást Lippai Gyula önkéntes tűzoltó szervezte.

Fotó: MTSZ

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Beszámoló bélyegkiállításról: 150 éves az MTSZ Beszámoló bélyegkiállításról: 150 éves az MTSZ Beszámoló bélyegkiállításról: 150 éves az MTSZ
>>> További képek a galériában <<<