Hírek

Nagy siker volt az MTSZ szakmai nap
2020. szeptember 21. 15:46
A járványügyi intézkedések betartásával, sikeresen lezajlott 2020. szeptember 19-én a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai napja, amelyet már több éve magas színvonalon Heizler György nyá. tű. ezredes szervez. Annak ellenére, hogy a pandémia veszély miatt néhány külföldi kiállító lemondani kényszerült a programot, a rendezvény végül szép eredménnyel, 464 látogatóval és rengeteg élménnyel zárult.

A balatonföldvári Naro kempingben kezdésként a Fonyódi Önkéntes Tűzoltózenekar adott térzenét az egybegyűlteknek, majd az ünnepélyes megnyitó következett. A pódiumon Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ elnöke, Wéber Antal tű. dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Heizler György nyá. tű. ezredes köszöntötte a résztvevőket.

A kiállítás gerincét számos szakmai látnivaló adta: a mentő tűzvédelem legfontosabb eszközeitől a híradástechnikán át egészen az oktatásig teljes volt a paletta. Természetesen a már hagyományosnak mondható eszközbemutatók sem maradtak el: a látogatók működés közben is megtekinthették a műszaki mentéshez, tűzoltáshoz szükséges eszközöket, esetenként pedig ki is próbálhatták azokat.

Az eseményen – immár hagyományosan – a Siófoki  Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület a technikai feltételeket, a Görgeteg ÖTE a finom ebédet biztosította. A rendezvény sikeres megvalósításához jelentős mértékben hozzájárultak a Jogar Továbbképző Központ és Hotel munkatársai.

Az egész rendezvény a kiállító cégek felajánlásainak köszönhetően pedig tombolával zárult.

 


 

Kapcsolódó képek:

Nagy siker volt az MTSZ szakmai nap Nagy siker volt az MTSZ szakmai nap Nagy siker volt az MTSZ szakmai nap
>>> További képek a galériában <<<