Hírek

Tízéves visszatekintő: 150 éves jubileum
2023. május 11. 23:44
2020-ban rendkívül fontos állomáshoz érkezett a Magyar Tűzoltó Szövetség: 1870-ben alakult meg közvetlen jogelődje, a Magyar Országos Tűzoltó Szövetség. Másfél évszázad történelem: nem csupán a tűzoltóké – legyen szó akár önkéntes, akár önkormányzati, akár létesítményi tűzoltókról –, hanem egész Magyarországé. Nincs mit csodálkozni ezen: a szövetség egész élete, a mindennapjai, tagjainak küzdelmei elválaszthatatlanul összeforrottak hazánk történéseivel. A szövetség a teljes évet a jubileumnak szentelte – több helyszínen, több eseménnyel és több módon emlékezett meg a neves eseményről.

Emlékérme és emlékbélyeg, emléktábla-avatás, ingyenes monográfia, különféle programok – a kialakulóban lévő világjárvány ellenére a Magyar Tűzoltó Szövetség 2020-ban rendkívül sok eseménnyel emlékezett meg fennállásának 150. évfordulójáról.

Az eseménysorozatnak külön összefoglaló aloldalt szenteltünk, így azt most itt nem részletezzük – az események részletesen megtekinthetők ide kattintva.

 

Bejegyzésünk egy sorozat része, amellyel csütörtökönként jelentkezünk, s amelynek témája az elmúlt tíz évben történt események, eredmények felsorolása. 

Előzmény: Tízéves visszatekintő: emlékezet

A „Tízéves visszatekintő” című kiadvány „hagyományos” formátumban ide kattintva tölthető le: [pdf]