Hírek

Heti beavatkozások 2019. szept. 2–8.
2019. szeptember 11. 08:51
Kutyamentés, közlekedési baleset, lakástűz: ez a múlt hét mérlege.

Baranya megye

Szeptember 7-én este érkezett kaptuk a riasztás a helyi önkéntesekhez, hogy Mecseknádasdon egy kutya esett a kútba. Az ÖTE hat fővel vonult a helyszínre, és a riadt kutyát rövid idő alatt kimentették. Az állatnak nem esett baja.

Fotó, tudósítás: Mecseknádasd ÖTE / Facebook

 

Vas megye

Kigyulladt autó

2019. szeptember 6-án reggel riasztották a Táplánszentkereszti Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, hogy a településen egy gépkocsi füstöl. Az önkéntes tűzoltók három fővel vonultak a helyszínre, és még a hivatásosok kiérkezése előtt porral oltóval eloltották a lángokat. A beavatkozó egységek az áramtalanítás után egy gyorsbeavatkozó vízsugárral a motortéri izzást megszüntették, és visszahűtötték. A tűz nem terjedt át a jármű más részeire. Személyi sérülés nem történt.

Fotó, tudósítás: Táplánszentkereszt ÖTE / Facebook

 

Fa törzse gyulladt ki Zsirán 

Villámcsapás következtében gyulladt ki egy tíz méter magas fa törzse Zsirán szeptember 3-án a kora reggeli órákban. A helyszínre a csepregi önkormányzati és a peresznyei önkéntes tűzoltókat riasztották. A csepregi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Fotó: Németh Balázs / Csepreg ÖTP

 

Kutya esett kútba Hosszúperesztegen

Hosszúperesztegen, szeptember 8-án esett kútba egy kutya, mert megijedt a vihartól. A helyszínre a Hosszúpereszteg ÖTE tagjai érkeztek, akik sikeresen kimentették az állatot, amelynek az ijedtségen kívül nem lett baja. 

Fotó, tudósítás: Hosszúpereszteg ÖTE / Facebook

 

Győr-Moson-Sopron megye

Szeptember 4-én késő esti órákban érkezett a jelzés, hogy a Nyéki utcában egy személygépjármű egy vízelvezető árokba csapódott majd villanyoszlopnak ütközött és ennek következtében 500 méteres szakaszon elment az áram. A sofőr könnyű sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés idejére a harkai önkéntes tűzoltók az utcát teljes szélességében lezártuk, míg a hivatásos kollégák elvégezték a balesetet szenvedett gépjármű áramtalanítását.

Fotó, tudósítás: Harka ÖTE / Facebook

 

Komárom-Esztergom megye

A Sárisáp Önkéntes Tűzoltó Egyesület riasztást kapott szeptember 3-án közlekedési balesethez, ahol két gépjármű ütközött. Az önkéntesek a helyszínre kiéerkezve megkezdték az áramtalanítást és a sérült ellátását, a közben kiérkező hivatásos egységek pedig a hibrid gépjárművet áramtalanították. Az önkéntesek ezt követően biztosították a helyszínt, lezárták a szakaszt a forgalm elől, és segítettek a mentőszolgálatnak.

Fotó, tudósítás: Sárisáp ÖTE / Facebook

 

Pest megye

Az úton megcsúszott, árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó szeptember 3-án reggel az 1-es főút 21-es kilométerénél, Herceghalom közelében. A bicskei önkéntes, a bicskei önkormányzati és a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Fotó: PMKI Törökbálint Őrs

 

Somogy megye

Ádándon, a Széchenyi utcában egy földszintes, cserépfedésű családi házhoz épített, körülbelül 30 négyzetméter alapterületű melléképületben tűz ütött ki szeptember 5-én délután.

A melléképület teljes terjedelmében égett, és a lángok átterjedtek a főépület tetőszerkezetére, valamint veszélyeztettek egy közeli raktárt is. A öt lakó időben el tudta hagyni az ingatlant. A helyszínre először az Ádánd Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai érkeztek, akik, kiegészülve a siófoki hivatásos tűzoltókkal, a gyors beavatkozás során 3 vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet teljesen eloltották.

Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták az épület egészét, további izzó gócokat nem fedeztek fel. A ház lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Siófok HTP