Hírek

Gépjárműfecskendőt kaptak a sárosdi önkéntes tűzoltók
2018. október 30. 10:25
Ünnepélyes keretek között kapták meg a Mercedes 1124 TLF 2000 tűzoltó gépjárművet a sárosdi önkéntesek 2018. október 26-án.

Egy korszerűbb gépjárműfecskendő segíti a jövőben a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesület mentő tűzvédelmi tevékenységét, a helyi önkéntes erők gyors és hatékony beavatkozását. A katasztrófavédelem állományából kivont Mercedes 1124 TLF 2000 típusú tűzoltóautót október 26-án, pénteken ünnepélyes keretek között adták át Sárosdon.

A nagyközségben százharmincegy éves múltra tekint vissza az önkéntes tűzoltóság; az egyesületnek jelenleg negyven tagja van, és évente átlagosan húsz káresetnél avatkoznak be a hivatásos tűzoltóegységekkel együttműködve. Az elmúlt években is sokszor segítették a viharkárok mihamarabbi felszámolását, és 2013-ban a Dunai árvíznél is napokon keresztül részt vettek a védekezésben.

Az ÖTE tagja a Fejér Önkéntes Mentőszervezetnek, és alappillére a sárbogárdi járási mentőcsoportnak. Az 1999-es gyártmányú gépjárműfecskendő indítókulcsát és az ajándékozást igazoló emléklapot Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át Bozsoki Józsefnek, az egyesület elnökének. Az átadási ünnepségen Szabó István plébános mondott áldást.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, Fejér MKI