Hírek

Tűzoltó Szakmai Nap – új helyszínen
2024. június 06. 14:24
2024. szeptemnber 14-én zajlik a nyolcadik Tűzoltó Szakmai Nap a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében – ezúttal új helyszínen, a BM Heros Zrt. telephelyén.

A Magyar Tűzoltó Szövetség már nyolcadik éve hozza össze a tűzoltó társadalmat egy kiállításra és kapcsolódó szakmai bemutatókra. Az eddig Balatonföldváron tartott esemény Budapestre költözik. Az új helyszínen, Budapesten a BM Heros Zrt. (1106 Budapest, Ezüstfa u. 8.) telephelyén 2024. szeptember 14-én nyitják meg Szakmai Napot.

Bár a magasból a Balatoni panorámát innen nem lehet látni, de az előzetes egyeztetések szerint egy új gépezetes tolólétrából és magasból mentőből letekinthet Budapestre, aki kilátogat a Szakmai napra, ahol változatlanul minden tűzoltó (hivatásos, önkéntes, a létesítményi, önkormányzati és katonai) szívesen látott vendég, akár ebédre is. 

Hely lesz, hisz az előzetes egyeztetések alapján több mint 10 000 m2 nagyrészt füves terület áll rendelkezésre, valamint nagyobb előadóterem és fedett terület. A látogatók számára pedig150 kiépített parkolóhely áll rendelkezésre, miközben a kiállítók parkolási igénye is kielégíthető. 
 
A legfontosabb cél az új kihívásokra kidolgozott szakmai megoldások bemutatása, de itt a lehetőség a tagjaink által kifejlesztett új megoldások kiállítására, egyfajta ötletbörzére.

Csak példaként néhány eddig kiemelten kezelt kihívás: elektromos járművek, napelemek, közúti balesetek – akkumulátoros mentőeszközök alkalmazása, klímaváltozás és hatásai a vegetáció tűzoltásra, egészségügyi kihívások – COVID, szívleállás, mentendő személy előkészítése. 

Nemcsak a helyszín lesz új, de néhány új feladatelemet más megvilágításban is szeretnének bemutatni. Erről később!

Abban is hagyományőrzők a szervezők, hogy minden látogatót ebéddel és értékes nyereményekkel várnak. 

A Szakmai Nap változatlanul ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Hamarosan megnyílik a regisztráció lehetősége