Hírek

XV. Horvát Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny
2023. szeptember 18. 09:15
2023. szept. 9-én 15. alkalommal rendezték meg a Horvát Köztársaság Tűzoltó Ifjúsági Országos Versenyét, melynek a Pag-szigeti Novalja volt a helyszíne. A versenyre a Magyar Tűzoltó Szövetség is meghívást kapott, melyre a magyarországi Országos Tűzoltó Versenyen 2023-ban legjobb ponteredményt elért csapat utazhatott, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány raja.

A versenyre 19 horvát megye 108 versenyző raja, valamint Szlovéniából és Magyarországról érkeztek csapatok, 1500 fő részvételével zajlott az esemény. A lebonyolítást 110 versenybíró és közel ugyanekkora létszámú technikai személyzet segítette.

Az eseményen jelen volt Davor Božinović miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter is, aki megtekintette a versenycsapatokat, amelyek akadály- és váltógyakorlatokban, valamint vidám tűzoltó játékokban versenyeztek. 

A magyar ifjúsági leány csapat 2. helyezést szerzett vendég kategóriában. A 14 fős delegáció péntektől vasárnapig tartózkodott Novalja városában. A záróünnepségen Schäffer László, a Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője megköszönte a meghívást és a győztes csapatoknak sok sikert kívánt a további versenyekhez.

 

A magyar versenycsapat és delegáció részvételét a Magyar Tűzoltó Szövetség tette lehetővé és támogatta.

fotó és beszámoló: Schäffer László, a Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője