Hírek

I. Hargita Megyei Tűzoltó Találkozó
2023. szeptember 18. 09:02
2023. szeptember 16-án zajlott a Hargita Megye Tanácsa, a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra támogatásával, a Hargita Megyei “Oltul” Sürgősségi Esetek Felügyelősége és a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete szervezésében az I. Hargita Megyei Tűzoltó Találkozó.

Az eseményen részt vett Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is.

A rendezvény kezdetén a résztvevő tűzoltó gépjárművek vonultak fel a környező településeken, majd az ünnepélyes megnyitó során köszöntötték az egybegyűlteket. Egy jelképes, az összetartozást szimbolizáló program következett: minden résztvevő tűzoltóság egy közepes méretű lakatot tett fel egy feszítőbaltára.

A program szakmai műhelygyakorlatokkal folytatódott: feszítő-vágó gyakorlat (ISU HR), magasból mentő gyakorlat (ISU HR), elsősegély-gyakorlat, újraélesztés, defibrillátor használata (SMURD, Salvamont, SAJ), légzőkészülékek bemutatása, füstsátor (magyarországi szakemberek bevonásával).

A szakmai nap az ifjúsági tűzoltók eskütételével és díjazásával, közös díszebéddel, valamint koncertekkel zárult.

A program teljes ideje alatt a gyermekeket légvár, csúszda és különféle programok, az tűzoltó múlt iránt érdeklődőket pedig muzeális tűzoltó eszközök kiállítása várta.

 

A rendezvény megvalósításához a Miniszterelnöki Kabinetiroda jelentős mértékben hozzájárult.