Hírek

Beavatkozások 2020. júl. 6–12.
2020. július 15. 08:45
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkat tesszük közzé.

Baranya megye

A Hosszúhetény Önkéntes Tűzoltó Egyesület július 6-án kapta a jelzést, hogy a hosszúhetényi óvoda udvarán egy nagy platánfát kicsavarta és kettétörte a vihar. A fa egyik fele beszakítota az óvoda tetejét, a másik a járdára került. Az épületben nem sérült senki és a járdánál álló gépkocsik sem károsodtak. Az önkéntesek öt fővel segítették a pécsi hivatásos tűzoltók munkáját.

 

Budapest

A vezetékek tartották meg azt a fát, ami az esti órákban dőlt ki a pesthidegkúti Véka utcában július 10-én. A közlekedőkre is veszélyt jelentő fát a  Rózsadomb ÖTE egy órányi munkával eltávolította, a vezetékek és az azokat tartó oszlopok is sértetlenek maradtak, kár semmiben nem keletkezett.

 

Csongrád-Csanád megye

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szeméttelep tüzéhez a sándorfalvi önkéntes tűzoltókat riasztották július 11-én. Ezen kívül a balástyai, a szegedi, a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók, valamint a Tisza ÖTE önkéntesei vettek részt az oltásban.

 

Fejér megye

Tarlótűz Csákberény és Zámoly között

A csókakői önkéntes tűzoltók július 6-án kaptak riasztást a Csákberény és Zámoly között lévő tarlótűzhöz. A kiérkezéskor a tűz körülhatárolása megtörtént mezőgazdasági gépekkel. A tarlóról átterjedt a tűz a mellette lévő erdős részre, ennek az oltását a fehérvári hivatásos és a csókakői önkéntes tűzoltók végezték. Az oltás közel 3 órát vett igénybe.

 

Kidőlt fa Bodajkon

A bodajki önkéntesek júl. 11-én kapták a riasztást, miszerint Bodajkon a Dózsa György utcában az esti vihar miatt egy nagyméretű fűzfa ága kettéhasadt és a közelben lévő házat veszélyezeteti. A kiérkezéskor a móri hivatásos tűzoltókkal közösen az önkéntesek megvizsgálták az elhasadt faágat és megállapították, hogy biztonságosan nem távolítható el a rendelkezésre álló felszereléseikkel. Ezért a székesfehérvári hivatásosokat hívták segítségül.

 

Hajdú-Bihar megye

A kabai önkéntes tűzoltók a Petőfi Sándor utcába vonultak júl. 8-án, egy diófa ágait kellett levágniuk, mert azok lakóépületre dőltek.

 

Nógrád megye

Kettéhasadt egy tizenkét méter magas fa, és úttestre, valamint lakóépületre és kerítésre dőlt tegnap éjszaka Diósjenőn, az Ifjúság úton, július 6-án A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát. 

 

Vas megye

Szalma égett Horvátzsidányban

A peresznyei önkéntes tűzoltók júl. 7-én vonultak Horvátzsidányba, ahol egy szalmakupac kapott lángra egy telken. A négy fő önkéntes tűzoltó és a kőszegi hivatásosok egy gyorsbeavatkozóval oltották el a tüzet.

Fa dőlt ki Felsőszölnökön

Fa dőlt a közútra július 6-án este Felsőszölnökön, a Templom úton. A körmendi hivatásos, az alsó- és felsőszölnöki, valamint a szakonyfalui önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd a közútról eltávolították. Az eset során nem sérült meg senki.

 

Tolna megye

A bonyhádi önkéntes tűzoltók a cikói szeméttelep tüzéhez kaptak riasztás t, ahová a hivatásos tűzoltókkal egyidőben érkeztek meg, és több óráig tartó, estébe nyúló munka után sikerült csak megfékezniük a tüzet. A helyszínen összesen 4 gépjármű és 10 tűzoltó dolgozott.

 

Zala megye

A gelsei önkéntes tűzoltók július 12-én kapták a jelzést, hogy a 74-es főút Zalaszentbalázs és Hahót közti szakaszán egy személygépkocsi árokba hajtott. A járműben 1 személy utazott, aki kiérkezésig a járművet el tudta hagyni, de tudata zavart volt, nem emlékezett a történtekre. A kiérkező mentők a sérültet a helyszínen ellátták és kórházba szállították további kivizsgálásra.

 

Veszprém megye

A taliándörögdi önkéntes tűzoltók júl. 10-én hat fővel és felszereléssel segítették az ajkai, veszprémi és a keszthelyi hivatásosok munkáját, a marhatelepen keletkezett bála- és trágyatűz oltásánál.