CTIF közgyűlés és szeminárium Oslóban
2024. június 25. 13:37
2024. június 19-21. között Oslóban került megrendezésre a CTIF közgyűlés, melynek keretében tartottak egy CTIF-szemináriumot is, amelynek középpontjában az erdőtüzek oltása és a drónok alkalmazási lehetőségei álltak. Az eseményt a CTIF norvég elnöke, Ole Hansen üdvözlő szavai nyitották meg, majd Milan Dubravac, a CTIF elnöke bevezetőt mondott. A Magyar Tűzoltó Szövetséget Dr. Cziva Oszkár a Nemzetközi Bizottság vezetője képviselte.

A CTIF szemináriumon 87 küldött volt jelen Norvégiából és a világ minden tájáról. A CTIF szeminárium szerda reggel kezdődött ahol Johan Marius, a Norvég Tűzoltó- és Mentésügyi Minisztérium igazgatója rövid üdvözlő beszéde után kezdődtek az előadások.

A CTIF közgyűlés kiemelkedő eseménye volt az elnök személyének, két alelnök és a kincstár vezetőjének újraválasztásat.  Ennek a választásnak az eredményeképpen a szlovén Milan Dubravacot újabb négy évre választották meg a CTIF elnökévé!

Az alelnöki választás során zajlott Taina Hanhihoski (Finnország) és Christophe Marchal (Franciaország) újraválasztása alelnökké. Az újonnan megüresedett alelnöki hely jelöltje, Zisoula Ntasiou, Görögország volt, akinek az alelnöki mandátumát ellenvetés nélkül szavazta meg a közgyűlés.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!