A Magyar Tűzoltó Szövetség elismerését vehette át Biró Norbert és Heizler György
2024. május 31. 17:35
Elismerést kapott Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Heizler György, a Somogy Vármegyei Tűzoltó Szövetség volt elnöke Dobson Tibor tű. vezérőrnagytól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől pénteken Balatonföldváron.

Dobson Tibor beszédében elmondta: május 4-én volt az országos tűzoltó napi ünnepség, melyen Heizler György nem tudott részt venni, ezért szervezték meg hetekkel később a díjátadót.

– Az elmúlt években sokat tett a szövetségért, a tűz- és katasztrófavédelemért – méltatta a díjazottat. – Igaz, hogy Heizler György már nem elnöke a megyei szervezetnek, de arra kértem fel, hogy tudásával, tapasztalatával és kapcsolatrendszerével továbbra is vegyen részt a szövetség munkájában – tette hozzá.

Dobson Tibor arról is beszélt, hogy a tűzoltóság és az önkéntes tűzoltóság mindig része egy közösségnek, melynek van egy vezetője, aki véleményével, személyével meghatározza a közösség működését. – Azt gondolom, hogy Somogy vármegyében Biró Norbert elnök az, ezért is tüntetjük ki – mondta a vezérőrnagy.