Hírek

Műszaki mentések
2019. január 09. 10:47
Ismét téliesre fordult az időjárás, és újra számos műszaki mentésnél kellett helytállni az ország önkéntes és önkormányzati tűzoltóinak.

Összeütközött két gépkocsi kedden délután Pilisszentivánon, a Tópart utcában. A balesethez a pilisszentiváni önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Felborult egy személykocsi kedden kora délután a 22-es főút Ipolyszög és Érsekvadkert közötti szakaszán. A balassagyarmati hivatásos és az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben senki nem sérült meg.
 
Egy személygépkocsi letért az úttestről és árokba csúszott Orgovány határában, kedden délután. Az orgoványi önkéntes tűzoltók vontatókötél segítségével kihúzták az autót az árokból. Személyi sérülés nem történt.
 
Árokba csúszott és ott az oldalára borult egy kisteherautó tegnap délután Kunszentmiklós térségében. A kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók áramtalanították, kerekeire állították, majd kivontatták az árokból a járművet. Senkinek nem esett baja.
 
Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy személyautó kedden délután az 5-ös főút Dabas és Hernád közötti szakaszán. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentési munkálatokat. Hasonló baleset történt szintén tegnap délután a Bugyi és Dabas közötti úton is, ott is egy személykocsit ért baleset. A dabasi hivatásos és a délegyházi önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Délután Dunavarsány és Taksony között egy kisteherautó sodródott le az úttestről és csúszott az út menti árokba. Ott is a délegyházi önkéntesek végezték el a műszaki mentési munkálatokat. Egyik balesetnek sem volt sérültje.

Csobánkán, a Sarok utcában megcsúszott és elakadt az árokban egy tehergépjármű. A pomázi önkormányzati tűzoltók szabadították ki szorult helyzetéből a teherautót. Személyi sérülés az eset során nem történt.

Forrás: BM OKF