Hírek

Elhunyt dr. Száray Zoltán ny. tű. altábornagy
2018. szeptember 24. 08:38
2018. szeptember 23-án elhunyt dr. Száray Zoltán ny. tű. altábornagy, az MTSZ egykori elnöke.

Sokunk kedvelt, tisztelt és nagyra becsült bajtársa, tanára, parancsnoka távozott. Legutóbb még a Katasztrófavédelmi Oktató Központ rendezvényén találkozhattak vele a kollégái, ahol látható szeretettel vették körül, az iskola parancsnokot, a tanárt, az országos és fővárosi tűzoltó parancsnokot. Most jött a hír: türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegség következtében otthonában elhunyt.

Száray Zoltán 1967. április 1-jén kezdte hivatásos pályafutását a VI-VII. kerületi Tűzoltóparancsnokság állományában vonulós tűzoltóként.

A BM Akadémia elvégzését követően egy évig az I-II-XII. kerület alosztályán tűzrendészeti előadó. 1970-től a tűzoltóképzés területén dolgozott, majd 1989. október 1-jétől a Belügyminisztérium Tűzoltó Kiképző Központ parancsnoki, 1991. szeptember 1-től a BM Tűzvédelmi Oktató és Kutató Intézet főigazgatói beosztását töltötte be.

1993. június 16-án a Belügyminisztérium Tűz- és Polgári Védelmi Országos Parancsnokság tűzvédelmi főigazgatója, 1995. április 1-jén a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság parancsnoka lett.

1996 novemberétől 2000 márciusáig a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöki tisztjét is betöltötte.

Végzettségét tekintve tanár és jogász.

Több mint három évtizedes hivatásos pályafutás után, 2000. május 30-án, a szolgálat felső korhatárának elérésével vonult nyugállományba.

 

A Magyar Tűzoltó Szövetség nevében a család és a hozzátartozók részére kifejezem őszinte részvétemet, együttérzésemet.

Dobson Tibor tű. dandártábornok
elnök